17. februar 2011.17. feb 2011.
TRIBINA U KULTURNOM CENTRU ŠAPCA

TAMO GDE NEMA BOGA SVE JE DOPUŠTENO

U Velikoj sali prošlog četvrtka održana je tribina „Papa u Srbiji ““ za i protiv“ Pravoslavne narodne hrišćanske zajednice „Bratstvo Sv. Kralja Milutina“ iz Šapca i Udruženja građana „Svetosavski narodni pokret“ iz Beograda
Povod ove tribine bile su nedavne najave o dolasku rimokatoličkog pape u Niš 2013. godine i to zbog navodne činjenice da je donosilac Milanskog edikta rođen u Nišu pa je to ispao važan povod da se svekoliko hrišćanstvo mora skupiti u Nišu. Tema tribine bila je odnos rimokatoličke crkve prema srpskom narodu, tačnije rečeno, više dela hijerarhije rimokatoličke crkve kao organizacije svetovne moći sa pretenzijom na svesvetsku vlast, a ne odnos između vernika pravoslavlja i rimokatoličke vere u opštem smislu, kako je istakao Predrag Vukosavović, predsednik Upravnog odbora Pravoslavne narodne hrišćanske zajednice „Bratstvo Sv. Kralja Milutina“.
- Ništa novo neću reći ako kažem da živimo u vremenu kada su naš narod i naša država napadnuti po svim aspektima svoga postojanja. Po strategijskim zamislima trusta mozgova nacionalnih centara globalizacije domaća, društvena i politička klijentelistička elita, sistematično i precizno raspoređena na svim značajnim pozicijama u našem društvu, radi na uništavanju privrede, ekonomije, pravnopolitičkih ustanova, kulture, jezika, pisma - rekao je Predrag Vukosavović u uvodnoj reči.
Ovo nije prvi put kako smo izloženi napadu, što je i istorija pokazala, ali ovo je prvi put napad na dušu srpskoga naroda kako bi se pokidale duhovne veze između prethodnih i budućih naraštaja tako da potomci ne prepoznaju pretke kao svoje. Celokuno nacionalno biće srpskoga naroda izloženo je napadu a u tom cilju koriste se sva moguća sredstva, od visokotehnološkog, medijskog, socijalno-kultorološkog do poslovno-finansijskog. Ide se ka tome da se uništi indentitet srpskoga naroda.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa