14. decembar 2017.14. dec 2017.
OBELEŽEN ROĐENDAN CENTRA ZA STRUČNO USAVRŠAVANjE

SEDAM GODINA USPEŠNOG POSTOJANjA

Centar za stručno usavršavanje je u četvrtak obeležio 7 godina uspešnog postojanja. Tim povodom priređen je prigodan program u kojem su učestvovali: Sanja i Sara Andrić učenice Osnovne škole “Stojan Novaković” koje su izvele dve pesme, deca iz vrtića “Veverica” i vrtića “Đurđevak” i hor hrama “Svete Trojice”.
U okviru proslave organizovana je i izložba radova učenika Osnovne škole “Stojan Novaković” koja će biti postavljena do kraja godine.
-Organizacijom seminara za prosvetne radnike koji će povećati njihove kompetencije u radu Centar za stručno usavršavanje je opravdao svoju svrhu postojanja. U prethodnih sedam godina je organizovano 1.262 seminara i preko trideset pet hiljada ljudi je prošlo te obuke. Centar za stručno usavršavanje pored rada sa prosvetnim radnicima uspešno radi i sa privrednicima iz okruženja, tako da od socijalne politike, pa do preduzetništva organizujemo razne vrste edukacija, te smo od 2015. do 2017. organizovali oko trista obuka za petnaest hiljada ljudi. U narednom periodu ćemo se truditi da uspostavimo još jaču saradnju kako sa školama,tako i sa privredom, ali i sa lokalnim zajednicama i u Šapcu i u okolini, rekao je Direktor CSU Branko Filipović.
U CSU se nalazi i Park nauke koji sa 27 originalnih instalacija privlači pažnju brojnih posetilaca. Prethodnih godina su ga obišle devedeset dve delegacije iz zemlje i inostranstva.
Da Grad prepoznaje značaj ove ustanove potvrdila je ovom prilikom i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti grada Šapca, Bojana Mladenović.
-Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas u prilici da zajedno obeležimo ovu jednu fazu razvoja našeg Centra za stručno usavršavanje i njegovih prvih sedam godina. Raduje me činjenica da je kroz ovaj centar u prethodnom periodu prošao veliki broj profesionalaca i održan veliki broj seminara i obuka, a svakako ono što me posebno raduje je činjenica da je veliki broj posetilaca ovaj Centar doživeo posebno i samu nauku kroz naš poseban i jedinstven Park nauke. Grad prepoznaje značaj ove ustanove. Finansira i veliki deo svojih sredstava izdvaja za obrazovanje, decu i mlade. Svakako smatramo da je najveći imperativ ulaganje u znanje i obrazovanje čime dajemo dodatni doprinos ovakvoj ustanovi. Svim zaposlenima u Centru želim da čestitam i nadam se da će njihova vrata ostati otvorena za sve one koji žele da se i dalje usavršavaju i obrazuju - istakla je Bojana Mladenović.

B.R.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa