14. decembar 2017.14. dec 2017.
TRETMANI ZA POREMEĆAJ PIGMENTACIJE NA KOŽI

Kućna nega je najbitnija

Kod kože sa neujednačenom pigmentacijom za postizanje najboljih rezultata od presudne važnosti je redovnost tretmana podržanih adekvatnom kućnom negom. UV zaštita je obavezna. Preporuka je da se izlaganje suncu svede na minimum, dok odlaske u solarijum treba u potpunosti izbegavati
Čista koža ujednačenog tena predstavlja san velikog broja žena, međutim, to u praksi često ne izgleda tako. Nedostatak sjaja i blistavosti naše kože, odnosno, pojava pigmentacije uslovljena je sintezom i distribucijom pigmenta melanina u koži, folikulu dlake ili očima. Boju kože uslovljava broj melanocita, njihova sposobnost da transportuju melanin do površine keranocita kao i veličina melanozoma koji sadrže zrnca melanina.
Po rečima diplomiranog kozmetologa iz šabačkog H2O Med Spa centra Nađe Jovanović, uzroci varijacije u pigmentaciji mogu se podeliti u nekoliko grupa, dok sam proces može da se uspori, ili potpuno anulira redovnim tretmanima podržanim adekvatnom kućnom negom.
-U praksi razlikujemo genetsku pigmentaciju, pigmentaciju od UV zračenja i pigmentaciju usled starosti. Ono što je najbitnije napomenuti kod tretmana ovakve kože je upornost i važnost kućne nege. Za postizanje dobrih rezultata neophodno je uraditi seriju tretmana u kontinuitetu, nakon toga to stanje održavati povremenim tretmanima. Takođe važno je istaći da je zaštita od UV zračenja obavezna i da našim klijentima savetujemo da se što manje izlažu suncu, odnosno da u potpunosti izbegavaju solarijum - kaže Jovanovićeva.
Dobra vest za sve korisnike usluga Med Spa centra H2O je podatak da im je u ovom prostoru dostupna linija Ericson kozmetike, gde je posebna pažnja posvećena inovativnim tretmanima za rešavanje problema pigmentacije.
-Mnogi kozmetički proizvodi koriste tradicionalnu metodu koja deluje na gornji sloj kože, dok je Ericson Laboratorie otkrila potpuno nov način delovanja, čak i pre početka procesa melanogeneze delujući na DNK gene sadržane u jezgru melanocita. Inovacija tretmana Perfection njhite edžpertise leži u načinu vraćanja na početak lanca biološke pigmentacije delujući na dva nivoa: modifikovanjem gena odgovornih za proces pigmentacije i menjanjem ćelijske matrice ribonukleinske kiseline koja proizvodi pigmente - objašnjava Jovanovićeva.
Aktivni sastojci tretmana predstavljaju oktodekanska kiselina i lumiskin. Oktodekanska kiselina dobija se biofermentacijom prirodne oleinske kiseline biljnog porekla i sprečava metabolički put sinteze melanina iz jezgra melanocita. Lumiskin, pojačava prirodni molekul Diacetyl boldine, izveden iz kore čileanskog “Boldo” drveta. On je pokazao svojstvo beljenja zbog svog inovativnog delovanja pre početka regulaije tirosinaze.
Za više informacija o ovom i ostalim tretmanima koje možete naći u Med Spa H2O centru na Gradskom bazenu, posetite blog blog.h2ocentar.rs.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa