14. decembar 2017.14. dec 2017.
SAN NA GRANICI REALNOSTI
VATERPOLISTI ŠAPCA NA F4 KUPA SRBIJE

SAN NA GRANICI REALNOSTI

Plasman na finalni turnir je ponovljen uspeh iz prethodne sezone, ali sada su Šapčani favoriti u polufinalu. Finalni turnir je i debi novog trenera Zajmovića. U klubu očekuju teži meč od onog u Regionalnoj ligi
Mesto među četiri najbolje ekipe u Kupu Srbije nije više istorijski rezultat za šabački vaterpolo, već ponovljeno ostvarenje iz prethodnog decembra, no u Bečej „čivijaši“ putuju u nameri da stvore istoriju. To će učiniti ako u subotu pobede niški „Nais“. Pre godinu dana, VK „Šabac“ je bio autsajder u meču protiv Zvezde, a sada je favorit u duelu protiv najvećeg iznenađenja Kupa Srbije ove sezone.
Ove dve ekipe nastupaju u Regionalnoj ligi A2, već su jednom igrali u Šapcu, pre mesec dana kada su domaći bili vrlo sigurni, ubedljivi, inspirisani, te su slavili sa čak devet golova razlike. Pre tog meča, još jednom su subotnji rivali odmerili snage 2016. godine u doigravanju za plej of pozicije, opet u Šapcu, kada je takođe domaći tim rutinski slavio. Sve ukazuje na ovdašnju ekipu kao favorita. Rukovodstvo kluba je uvereno da ih očekuje drugačiji Niš nego u novembru, te će i meč biti daleko teži. Upravo zato i ne razmišljaju o drugom polufinalnom paru, već samo o svojoj utakmici, dok se finale sme pomenuti samo u slučaju pobede.
- Jesmo bili ubedljivi protiv Nišlija, no ta utakmica nije realan odnos snaga i ne sme da nas zavara. Ubrzo posle nje Niš je odigrao sjajno protiv Vojvodine, zaslužio bar remi, a potom i slavio na peterce. Želimo u finale svakako, ambicije su pobedničke, sigurno isto razmišljaju i rivali – istakao je Nenad Živanović.
„Nais“ je napravio veliko iznenađenje eliminisavši Vojvodinu u četvrtfinalu, boljim izvođenjem peteraca. U A2 ligi, Nišlije su trenutno šeste sa sedam bodova (2 pobede, jedan remi i tri poraza). Najbolji strelac ekipe je Petrović sa 12 golova. Napad Šapca predvodi Repanović sa 13 pogodaka.
Meč polufinala će biti i zvanični debi novog stratega Šapčana Mirsada Zajmovića, nekadašnjeg trenera splitskih „Mornara“ i „Jadrana“, pre toga prvotimca više klubova tokom igračke karijere.
- Dogovor je do kraja sezone, ali je obostrana želja da saradnja traje znatno duže. Birali smo trenera sa kojim ćemo nastaviti da gradimo sistem. On je zbog Šapca odbio mnogo bolje finansijske ponude jer veruje u naš plan – dodaje Živanović.
U drugom polufinalu Kupa sastaju se večiti rivali Partizan i Crvena Zvezda. Finale je dan kasnije, odnosno u nedelju, 17. decembra.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa