21. decembar 2017.21. dec 2017.
NEMA KRAJA MUKAMA BIVŠIH RADNIKA ZORKINIH
MINERALNIH ĐUBRIVA

PREOSTAJE NAM SAMO STRAZBUR

Nekadašnji radnici Zorkinih mineralnih đubriva, prošle sedmice su dobili rešenje od Ustavnog suda, po kojem su ustavne žalbe 236 radnika, poverilaca Zorkinih mineralnih đubriva odbačene. Bivši radnici nekadašnje fabrike giganta, ne posustaju u ostvarivanju svojih prava ni nakon ove odluke, i tvrde da im je samo ovaj papir falio ne bi li pravdu potražili kod Međunarodnog suda u Strazburu.
-U obrazloženju se navodi da su žalbe odbačene jer su radnici imali pravo da pokrenu parnični postupak. Međutim, među tim radnicima ima i onih kojima je priznat dug i oni nisu imali pravo na parnični postupak. To nas vodi zaključku da za nas u Srbiji definitivno nema pravde, te da ostvarivanje naših potraživanja moramo potražiti u Strazburu, na šta smo odlukom Ustavnog suda stekli sve uslove jer smo iskoristili sve pravne načine u našoj državi - ističe Radoslav Jakovljević.
Podsećanja radi, jedan deo radnika, grupa od 30 ljudi, je pre sedam godina, upravo zahvaljujući odluci suda u Strazburu uspela da naplati deo svojih potraživanja od države.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa