21. decembar 2017.21. dec 2017.
PRIJEM ZA JUNIORSKE OLIMPIJKE U ZNANjU

ZLATNA BRONZA

Anju Petrović i Mašu Đurić, učenice Šabačke gimnazije koje su na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi u Holandiji osvojile bronzane medalje, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ugostio je u petak u Gradskoj kući. Prijemu su prisustvovali i njihovi profesori Goran Stanojević i Dragoljub Krilović.
-Vaša bronzana medalja za mene je zlatna jer ste uspele da pobedite sopstveni sistem i po drugim pravilima osvojite medalju. Ja sam ponosan na vas kao i vaši roditelji i profesori, poručio je gradonačelnik učenicama koje su u konkurenciji od više od 300 takmičara osvojile bronzu.
Mlade Šapčanke provele su leto učeći da bi usvojile gradivo koje će njihovi vršnjaci učiti u narednim školskim godinama. Ali to je bio tek prvi korak ka pobedi jer su se na Olimpijadi susrele sa zadacima kakve nikada nisu videle u našem školskom sistemu.
-Nismo navikli na takve testove. Zahtevali su od nas brzo razmišljanje. Predstavljali su nam probleme i tražili da ih rešavamo. Test se sastojao iz tri dela, prvi je zaokruživanje zatim teorija i naposletku eksperimenti, ispričale su petnaestogodišnje Anja i Maša.
U Holandiji je bilo vremana i za putovanja, druženje i upoznavanje sa takmičarima koji su došli iz 48 zemalja.
Takmičanje, koje je zahtevalo znanje iz biologije, hemije i fizike, održano je od 3. do 11. decembra u Holandiji. U timu iz Srbije bili su i učenici iz Beograda i Užica.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa