21. decembar 2017.21. dec 2017.
NA NIVOU NAJDUGOVEČNIJIH U SRBIJI
DODELjENA PRIZNANjA NAJBOLjIMA U SPORTU PODRINjA 2017. GODINE

NA NIVOU NAJDUGOVEČNIJIH U SRBIJI

Vaš i naš list “Glas Podrinja” jubilarni, 60. put, dodelio je priznanja najboljima u sportu ovog područja u godini na izmaku. Poslednje dve godine, ovo je izbor sa najdužom tradicijom u našoj zemlji. Još jedna vrlo uspešna godina. Najviše trofeja rukometašicama
Uz zvuke sjajnog kamernog sastava mladih umetnika Muzičke škole “Mihailo Vukdragović”, u ambijentu Gradske kuće, prostora koji spaja prošlost, sadašnjost i budućnost, još jednu odličnu sportsku godinu našeg kraja, obeležili smo dodelama priznanja najboljima u sportu. Kontinuitet rezultata ovenčan je priznanjima najstarijeg izbora sportiste u Srbiji.
- Nikada posao žirija u izboru sportiste nije lak kada živite u području koje ima toliko sjajnih sportista. Čestitamo svima, svim nagrađenima i onima koji nisu među njima, a svakako su ostvarili rezultate za divljenje, samo je konkurencija bila prejaka. Ovo je tek prvih 60 godina našeg izbora, ponosni na tradiciju, želimo da je produžimo još mnogo decenija. Pratićemo sve uspehe ovdašnjeg sporta u štampanom izdanju četvrtkom, a uskoro ćemo predstaviti i naš sajt, odnosno android aplikaciju gde ćemo biti još aktuelniji – istakao je direktor “Glasa Podrinja” i član žirija Zoran Živković.
Čestitke dobrodošlice sportistima, gostima i vašem i našem listu uputio je i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
- Čast je imati u gradu list koji traje 73 godine i koji ima najstariji izbor sportiste u Srbiji, zemlji poznatoj po sportu. Ovo je dokaz da smo mi grad sporta, ali i grad šampiona i u drugim oblastima, nauci, kulturi, poljoprivredi... predanost i posvećenost uvek daju rezultate, a vi ste ti koji to dokazujete – istakao je Zelenović.
Godinu kojoj polako želimo “zbogom” obeležio je Ženski rukometni klub “Medicinar”. Od petka vitrine šampiona Srbije bogatije su za pet pehara (Ana Radović – najbolja sportistkinja; Ivana Prijović – najbolja sportistkinja po izboru čitalaca; klub kao dvostruki laureat, žirija i čitalaca, odnosno Dejan Pavlović – najbolji sportski radnik/amater).
- Ponosni smo na 2017. godinu. San svih igračica bila je titula, meni je to bila želja od prvog treninga u detinjstvu. Uspele smo, ali ne stajemo, sada želimo duplu krunu. Hvala svima na podršci, hvala na priznanjima, spona svih segmenata dala je energiju koja nas je vodila i koja nas vodi do trona – naglasila je sportistkinja Podrinja Ana Radović.
- Istorijska godina i veliko hvala svima koji su bili uz nas i koji su bili potpora na putu do istorije. Ostvarili smo veliki cilj, ali ne stajemo tu, hoćemo još bolju narednu godinu, kako bi doneli još više radosti našim navijačima – dodaje radnik/amater Podrinja i predsednik Medicinara Dejan Pavlović.
Kajak klub “Zorka” je i ove godine dao najboljeg trenera i sportistu Podrinja, Uroša Pavlovića i Milenka Zorića, šampiona sveta i trenera najboljeg na planeti. Oni imaju velike planove i 2018. te su već sada na pripremama u Bugarskoj, a zaslužene pehare primio je Duško Stanojević, trener u klubu.
- Prezadovoljni smo rezultatima. Postavili smo visoke standarde, ali se uvek trudimo da ih prevaziđemo. Nagrade su podstrek na tom putu – rekao je Stanojević.
Rvač “Viteza” Uglješa Gajić teško na kraju godine može da nabroji sva odličja koja je osvojio, ali dva su se izdvojila 2017. a i on se izdvojio u kategoriji mladih nada u zaista prejakoj konkurenciji.
- Najuspešnija godina u karijeri. Evropsko i balkansko srebro ću zauvek pamtiti. Radujem se takmičenjima u narednoj godini, jedino što obećavam je maksimalan rad i posvećenost, nadam se da će to biti dovoljno za nova postolja – obećava Uglješa, predstavnik Srbije na Evropskom za starije pionire, ali i na kontinentalnom prvenstvu kadeta.
Čovek za kojeg ne postoje nesavladive prepreke, niti izgubljene borbe bez obzira na rivala, naš paraolimpijac Mitar Palikuća, osvojio je ubedljivo najviše glasova u izboru čitalaca.
- Hvala “Glasu Podrinja” i čitaocima, jako mi je drago da su mene prepoznali kao najboljeg u konkurenciji fantastičnih sportista našeg grada. Tri velike bronze su obeležile ovu godinu, priznanje mi je veliki podstrek, nadam se da će biti i ostalim dobitnicima. Mi kao područje već smo u vrhu, a nadam se da ćemo tu i ostati – rekao je laureat čitalaca u kategoriji sportiste Podrinja.
Od ove godine ustanovili smo još dve kategorije koje će obogatiti izbor u godinama pred nama. Prvi put smo nagradili najbolje reprezente Podrinja u dijaspori (Aleksandar Rašić – sportista i Veselin Vujović – trener), a dodeljene su i prve plakete za životno delo, dvojici velikih ljudi i sportista postavljačima temelja velikih rezultata Metaloplastike i Mačve, Petru Fajfriću koji je lično primio priznanje i Svetozaru Baći Jurišiću kome zdravlje nije dozvolilo da prisustvuje, ali je zasluženu plaketu primila ćerka Ljiljana.
Još jednom čestitamo svima, ponosni smo na sjajne reprezente sporta Podrinja. Želimo im lepe i srećne praznike, da se odmore, zasluženo se posvete svojim najmilijima, a potom da ostvare bar jednake, ako ne i bolje rezultate naredne godine. Mi ćemo biti uz njih!!!
JEDNA NEURUČENA
Gotovo svi nagrađeni bili su prethodnog petka u Gradskoj kući. Oni koji nisu mogli da prisustvuju javili su nam se, pojasnili razloge i opredelili nekoga da primi njihovo priznanje. Samo priznanje za treći kolektiv Podrinja, koje je žiri dodelio FK “Mačva”, ostalo je neuručeno. Niko od predstavnika kluba nije bio na svečanosti koju smo upriličili, niti je obavestio nas kao organizatore o razlozima odsustva. Znamo da je u isto vreme, u Beogradu, bio žreb za četvrtfinale Kupa Srbije, kao i humanitarna manifestacija gde je prisustvovao, odnosno učestvovao predsednik kluba Ivica Kralj, te on svakako nije mogao biti na događaju u Gradskoj kući, no nemamo informacija zašto niko drugi iz kluba nije bio tu da primi zasluženo priznanje.

UMETNICI ZA SPORTISTE
Atmosferu sa dodele priznanja najbolje opisuju pridevi divna i gospodska, a veliki udeo u tome dali su mladi muzičari, sastav Muzičke škole koji je najfinijim notama genija klasike pozdravio, pratio i ispratio naše goste, svaku dodelu priznanja i još uveličao jubilej kojim se ponosimo. Veliko hvala: Nini Vasić (violina), Nataliji Lazarev (violina), Dariji Vukašinović (violončelo) i klavirskoj pratnji Mariji Gajić i Vukašinu Šuvakoviću.

Foto: J.R.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa