28. decembar 2017.28. dec 2017.
ŠLjIVIK NESTAO PREKO NOĆI
NESVAKIDAŠNjA KRAĐA U SLEPČEVIĆU

ŠLjIVIK NESTAO PREKO NOĆI

Kada je Toma Mićanović prošle srede otišao da obiđe svoj voćnjak u Slepčeviću zamalo se onesvestio, jer nije imao šta da vidi. Od 220 sadnica šljive, posađenih početkom novembra, ni traga.
-Bili smo ovde sedam do deset dana ranije i sve je bilo u redu. Danas smo obilazili žito i slučajno svratili. Sadnice lepotice, stenlejke i grosa felisije kupljene su u Kruševcu. Celo leto se njiva pripremala za njihovo sađenje. Sada, kao da ništa nije ni bilo, priča Toma.
Sadnice su plaćane po evro i po. Pored toga uloženo je u dnevnice za sađenje, u obradu zemljišta. Toma ima dva sina, jedan je završio ekonomski, a drugi poljoprivredni fakultet. Ne rade nego su svi posvećeni poljoprivredi. Pored počupanih šljiva još stoje zasadi istog voća stari dve i tri godine, a imaju i voćnjake u Dobriću i Bogosavcu. Kažu da se dešavalo da neko iščupa sadnicu ili dve i da im to ne predstavlja nikakav problem. Toma ističe da mu ni sad ne bi bilo žao da je neko odneo desetak šljiva da zasadi za svoju kuću, ali da neko odnese ceo voćnjak je neshvatljivo.
Za čupanje 220 neorezanih šljiva trebalo je vremena, kao i kamion ili bar kombi za transport. Policija je obaveštena i došli su na lice mesta. Ipak, pitanje je koliko će moći da urade, zato se Mićići nadaju da će možda pomoći ako neko primeti da mu je u komšiluku ovih dana iznikao zasad sa 220 šljiva.

M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa