28. decembar 2017.28. dec 2017.
O PRIORITETIMA I MESNIM ZAJEDNICAMA
KONFERENCIJE POVERENIŠTVA SRPSKE NAPREDNE STRANKE

O PRIORITETIMA I MESNIM ZAJEDNICAMA

Povereništvo Srpske napredne stranke održalo je konferenciju za medije nakon poslednje sednice Skupštine grada na kojoj se govorilo o tome šta su prioriteti gradske vlasti, a šta ove stranke. Na istoj konferenciji je rečeno i da je protiv gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića Osnovno javno tužilaštvo podnelo optužnicu na osnovu izveštaja Državne revizorske institucije o nenamenskom trošenju sredstava iz budžeta.
Poverenik i šef odborničke grupe SNS Aleksandar Pajić naveo je da je prioritet gradske vlasti Postrojenje za preradu otpadnih voda u koje su uložena sredstva iz fondova EU. Sa druge strane, u SNS smatraju da su ta sredstva trebala da budu opredeljena za proširenje vodovodne mreže.
-Zdravu pijaću vodu nemaju građani u više od 50 odsto teritorije grada Šapca. Najveća kapitalna investicija u 2018. godini je linija mulja, za koju je predviđeno 120 miliona dinara. Naš prioritet je kanalizacija koja takođe nije dostupna na više od 50 odsto teritorije grada, rekao je Pajić.
Poverenik i poslanik SNS Boban Birmančević je istakao da su davanja za poljoprivredu trebala da budu veća. Rekao je da podatak da je za kulturu i informisanje izdvojeno 243 miliona, a za poljoprivredu i ruralni razvoj 46 miliona govori o tome koliko su gradskoj vlasti bitni ljudi koji žive na selu.
Birmančević je rekao da sledeće godine očekuje presudu gradonačelniku za nenamensko trošenje 590 miliona dinara iz budžeta grada.
SNS je drugu konferenciju održala u ponedeljak, a jedina tema su bili izbori održani u pet mesnih zajednica, četiri seoske i jednoj gradskoj. Navedeno je da, iako su izbori bili nestranački, kandidati koje je podržala ova stranka su pobedili u četiri MZ, odnosno 43 birana mesta u savetima, kandidati SNS su osvojili 31.
-Kandidati koje smo podržali su izgubili u Mačvanskom Pričinoviću 6:1. Ovo su bili nestranački izbori. Narod zna koga bira i pobedili su najbolji. Ako su tamo bili bolji kandidati oni su i pobedili. Rezultat izbora je pobeda politike SNS, rekao je Birmančević.
Izlaznost na izborima je bila jako velika, a posebno je istaknut Slepčević gde je glasalo više od 50 odsto upisanih
birača. Aleksandar Pajić se zahvalio građanima koji su podržali njihove kandidate.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa