28. decembar 2017.28. dec 2017.
INVESTICIJE U SVRHU BOLjEG ŽIVOTNOG STANDARDA
NOVOGODIŠNjI PRIJEM PREDSEDNIKA OPŠTINE KOCELjEVA

INVESTICIJE U SVRHU BOLjEG ŽIVOTNOG STANDARDA

Novogodišnji prijem predsednika opštine Koceljeva je tradicionalno okupljanje na kojem se, između ostalog, sumiraju rezultati godine na izmaku. O tome kakva je bila 2017. iz perspektive opštinskog rukovodstva i šta očekuju u 2018. godini govorio je predsednik Dušan Ilinčić koji je tom prilikom istakao da su sve investicije finansirane iz opštinskog budžeta, kako u sedištu opštine tako i u selima, imale za cilj zadovoljavanje potreba građana, te da političko opredeljenje sugrađana kojima su one namenjene ni u jednom slučaju nije bilo presudno za utvrđivanje prioriteta.
Uz pomoć države ova opština je realizovala, kako je rekao, kapitalne investicije, poput izgradnje puta u Donjem Crniljevu u dužini od 1,7 km i isto toliko kišne kanalizacije sa trotoarima a do kraja godine najavljen je i početak rekonstrukcije elektromreže u zaseoku Pušići u ovom selu.
–U Gradojeviću se trenutno radi 500 metara asfalta ka školi. Urađeni su i atarski putevi u selima Donje Crniljevo, Ćukovine, Kamenica, Ljutice i Batalage, dok je u Draginju urađen deo elektromreže i postavljen novi trafo. U Brdarici je asfaltirano pola kilometra nekategorisanog puta a u Svileuvi devet kilometara opštinskog, od granice sa ubskom opštinom ka Koceljevi i u narednoj godini nam ostaje još tri, čime ćemo zatvoriti celokupnu trasu puta koji je u opštini dugogodišnji problem. Ovaj put uradili smo sa Ministarstvom privrede gde je iz budžeta opštine izdvojeno preko 50 miliona dinara - rekao je Ilinčić. On je podsetio i na izvođenje završnih radova na desnoj i levoj obali korita Tamnave, uzvodno od mosta kod fabrike Rauh, do ušća Rasnice, u ukupnoj dužini od 1,2 km.
–Mnogi projekti su trenutno u fazi planiranja za narednu godinu, poput projekta puta Svileuva-Novaci i projekta rekonstrukcije gradskog parka - najavio je prvi čovek ove opštine i poručio da je predsednik svih građana te da je zbog toga dužan da uvaži svačije mišljenje, da rešava probleme svih na isti način kako bi svi bili podjednako zadovoljni, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali.
Čestitajući prisutnim gostima i stanovnicima opštine Koceljeva novogodišnje i božićne praznike Ilinčić je istakao da mu je želja, ali i obaveza, da preduzme sve što je u njegovoj moći kako bi raspoložive kapacitete usmerio ka istom cilju, podizanju kvaliteta života građana.
Na prijemu je govorio i narodni poslanik u republičkom parlamentu i predsednik SO Koceljeva Veroljub Matić koji je ocenio da su rezultati rada vidljivi, ali da ima i određenih nezadovoljstava, nelogičnih i nemogućih zahteva.
–Ne želim da kažem da je kod nas idealno, a kod nekog drugog lošije. U Srbiji nema sredine u kojoj je baš sve dobro, ali mi pokušavamo, kao lokalna zajednica, da uradimo što više i podignemo standard građana i to je suština. Taj standard ne dolazi tek tako i prvenstveno je u vezi sa privredom, a bez privrede i poljoprivrede nema opstanka u ovoj zemlji, ni na našim prostorima, nema napretka ni boljeg standarda. To je formula uspeha - smatra Matić.
On je podsetio da je za manje od deset godina, takoreći na ledini, niklo nekoliko fabrika u opštini, te da koceljevačka privreda izvozi dva a uvozi jedan evro i upošljava veliki broj ljudi, prevashodno žitelja ovog kraja.
– U ovom trenutku nam možda fale dva investitora od kojih jedan koji je oslonjen na sirovinsku bazu u poljoprivredi i na taj način bi bila uposlena preostala slobodna radna snaga - zaključio je narodni poslanik i ocenio da je u oblasti infrastrukture, posebno putne privrede, mnogo urađeno, ali da treba još raditi.
–I u oblasti elektrosnabdevanja osim na sigurnosti napajanja radimo i na podizanju kapaciteta, jer bez toga nema razvoja privrede i po tome se može videti koliki je napredak u privrednom razvoju. Dobro funkcioniše i vodosnabdevanje, dok su telekomunikacije danas važne kao i putevi, struja, voda i u tom delu je mnogo urađeno. U narednoj godini najaviću 2-4 investicije u javnom sektoru od kojih su dve sigurne za realizaciju i biće u obrazovnom sistemu - rekao je Matić i zaključio da je ova opština na dobrom putu, da ima perspektivu, te da je neophodno da nastavi da radi i da ne sme da se “uljuška” i pomisli da je jedina u Srbiji.
Prema njegovim rečima na rukovodstvu opštine je da nastavi da radi najbolje što može, kako bi im i drugi pomogli i učestvovali zajedno sa njima u realizaciji projekata kao i da u državi i njenim organima imaju pouzdanog partnera.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa