28. decembar 2017.28. dec 2017.
Darivanje u susret praznicima
Paketići i pripedbe

Darivanje u susret praznicima

Pažnja usmerena na najmlađe svake godine je neizostavni deo pretpraznične atmosfere. Tako su proteklu sedmicu obeležile humanitarne akcije u kojima su razne ustanove organizovale dodelu paketića i novogodišnje priredbe.
Pokloni za
“Kuću dobre volje”

Ustanovi za decu i mlade sa smetnjama u razvoju gde je organizovana priredba za korisnike istog, paketiće su donirali Učenički parlament Ekonomske škole „Stana Milanović“, kompanija Dunav osiguranje, fondacija Humano Srce Šabac i kompanija Transkom.
Prema rečima rukovodioca Ustanove za decu i mlade Slavice Maćić saradnja sa kompanijama iz našeg grada traje godinama.
-Naša ustanova je poznata pod nazivom “Kuća dobre volje”, koja je mesto gde postoji različitost.
Dugogodišnja saradnja sa ovim kompanijama je dokaz da se različitosti poštuju. Dodeljeno je 40 paketića korisnicima ustanove i 28 korisnicima dnevnog boravka. Zahvaljujem se ovom prilikom svima koji su došli da ulepšaju novogodišnje praznike korisnicima i unesu radost u njihova srca - navodi Slavica Maćić.
Kompanija Dunav osiguranje kao najstarija i najveća osiguravajuća kompanija u našoj zemlji, svake godine pred kraj godine odvoji određen nivo donacija za društvenu odgovornost.
- Naša donacija je uz saradnju sa Centrom za socijalni rad ove godine u Šapcu usmerena na decu sa posebnim potrebama. Nadam se da ćemo i sledeće godine biti u prilici da je ponovimo - istakao je Saša Obrenović, direktor glavne filijale Dunav osiguranja Šabac.
Humanitarni
koncert
PU “Naše dete”

PU „Naše dete“ čija je pažnja cele godine bila usredsređena na mališane, kraj godine obeležila je Humanitarnim koncertom u Šabačkom pozorištu koji su priredila deca PU i Muzičke škole, uz podršku svojih vaspitača i profesora. Ulaznice za ovaj događaj bile su sve ono što bi Deda Mraz stavio u paketiće, a prikupljena sredstva namenjena su Centru za socijalni rad i deci koja su korisnici njihovih usluga.
Odrasli su ovom prilikom dali deci mogućnost da urade nešto za sebe i vršnjake, čime im se pružila podrška da doprinesu boljem i kvalitetnijem životu. PU “Naše dete” mališane od najranijeg uzrasta uči humanim vrednostima i značenju srećnog detinjstva.
- Veoma smo ponosni na ovo i smatramo da je Nova godina dečji praznik kom se deca najviše raduju. Prirodno je da kod njih prvenstveno razvijamo humanost. Ukoliko dete učini nešto za drugo dete, onda smo sigurni da smo na pravom putu da od njega napravimo kvalitetnog čoveka - istakla je Sandra Mićić, direktorka PU “Naše dete”.
Fondacija
Novak Đoković

Ni Fondacija Novak Đoković nije izostala u darivanju u susret praznicima, te je u Šabačkom pozorištu, uručila oko 150 paketića za najugroženije mališane iz hraniteljskih porodica sa teritorije Šapca, Loznice i Obrenovca, uzrasta od jedne do deset godina. Ovom prilikom održana je i dečja predstava, organizovano slikanje sa Deda Mrazom i druženje sa timom Fondacije.
Grad Šabac je već godinama prepoznatljiv partner fondacije Novak Đoković. Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić izrazio je ovom prilikom veliku zahvalnost Fondaciji koja je upriličila ovaj događaj i učesnicima omogućila da uživaju u radosti darivanja.
-Zahvaljujem se na divnoj predstavi svima koji su sa nama podelili radost darivanja, kako bismo obradovali decu koja odrastaju bez roditeljskog staranja ali sigurno u toplini doma hraniteljskih porodica. Ovo je izuzetna prilika da sa njima podelimo novogodišnje čarolije i da ih obradujemo na ovaj čaroban dan. U ime Grada, želim im da odrastaju što bezbrižnije i srećnije - istakao je Nemanja Pajić.
Branislava Matić, predsednica Šabačke podružnice udruženja hranitelja istakla je na svečanosti u pozorištu da se bez ljubavi ne može biti hranitelj.
- Deci je izuzetno važno da neko misli na njih. Oni imaju sve ali je najvažnije da osećaju da nisu sami na ovom svetu i da još neko misli o njima osim nas - navela je Branislava Matić.
Rukovodilac Odeljenja za implementaciju programa i projekata Novak Đoković Gorana Džudža Jakovljević, istakla je da su praznici vreme kada svako od nas treba da računa na ljubav, pažnju i mir a posebno deca, kao i da je obaveza i odgovornost njima se posvetiti.
-Novogodišnji paketići i ovaj događaj su znak pažnje koji mališanima pokazuju da neko uvek misli i vodi računa o njima. Dodela je realizovana zahvaljujući neizmernoj podršci partnera, velikoj energiji i posvećenosti svih članova tima koji su radili na ovom projektu - istakla je Gorana Džudža Jakovljević i izrazila nadu da će tradicionalna dodela paketića inspirisati ljude na humanost i altruizam.
Humano srce
za decu “Šumice”

Humano srce koje kuca za svako dete bez obzira na boju kože, nacionalnu i versku pripadnost podelilo je, u “Šumici” 80 paketića mališanima iz raznih Romskih naselja.
-Najveći greh je deliti decu, a najveća humanitarna vrednost obradovati ih. Svako dete ima pravo na radost, Deda Mraza, Novu godinu i paketiće - navela je Ruža Popović.
Prema rečima Milice Aličić zdravstvene medijatorke, “Humano srce” već osam godina svakodnevno pomaže deci u vidu deljenja hrane, odeće i svemu što im je potrebno.
-Danas smo obradovali decu iz raznih Romskih naselja što će im dobro doći. Naše malo je za njih mnogo. Iskoristiću ovu priliku da se zahvalim Ruži Popović koja se potrudila da deca danas budu bar malo srećnija – istakla je Milica Aličić.


K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa