28. decembar 2017.28. dec 2017.
OSTATI NA LIDERSKOJ POZICIJI
JESENjI ŠAMPIONI OKRUŽNE LIGE – MAČVA BOGATIĆ

OSTATI NA LIDERSKOJ POZICIJI

Posle prethodne, vrlo teške sezone za klub, “Mačva” iz Bogatića se u novoj stabilizovala i prihvatila ulogu favorita za titulu, ističu u klubu. Iako je Okružna liga ove godine izjednačenija nego prethodnih, Bogatinci su ulogu favorita opravdali liderskom pozicijom
Na kraju 2016. godine “Mačva” je, po drugi put bila na ivici gašenja, a tim je novu godinu čekao u zoni ispadanja. Godinu dana kasnije, prvi put od novog početka 2005. godine, ekipa je jesenji prvak Okruga i mnogo stabilnija nego 365 dana ranije. To je dokaz da se radi na pravi način ističe predsednik Upravnog odbora Darko Sević.
- Uz poštovanje svih klubova, mislim da Bogatić kao opština i mi kao klub, tradicijom i infrastrukturom zaslužujemo bar Zonu i ona nam je cilj. Liga je ujednačenija nego ikada, da li je i kvalitet veći, to je već stvar mišljenja. Možda smo mogli još koji bod osvojiti, no nema razloga za nezadovoljstvo jer smo prvi – ističe Sević.
Pozitivnu ocenu jeseni dao je i trener Miodrag Miša Stanković. Ekipu je preuzeo tokom leta i poneo teret visokih ambicija.
- Nisam mnogo poznavao tim, ali smo uspeli da se razumemo i ostvarimo dobre rezultate. Nisu perfektni, moglo je i malo bolje, ali važno je da smo prvi. Kolektiv je doneo dobar bodovni saldo, ali mogu da istaknem od pojedinaca Marka Nikolića i odbrambenog igrača Panića – naglašava Stanković.
Konkurenti za titulu i viši rang su se nametnuli već tabelom.
- Moguće je da dve ekipe odu u viši rang, možda treća u baraž, ali samo prvo mesto garantuje Zonu i zato samo o njemu razmišljamo. Biće teško ostati na vrhu. Rivali su nam sjajan tim “Radničkog”, jak na svakom mestu, “Sloga” iz Bogosavca, finansijski najsnažnija ekipa u ligi i nikako zaboraviti “Mladost” iz Prnjavora. Odličan tim, sjajni uslovi i povoljan prolećni raspored. Hvala Opštini koja je skoro 100% finansijer i svim prijateljima kluba, nadam se da ćemo se na kraju radovati peharu – analizira predsednik Mačve.
Kao i svaki lider, tako i “Mačva” želi tokom prelaznog roka, pre svega da sačuva ekipu na okupu, ali će biti i pojačanja na deficitarnim pozicijama.
- Mi smo jedna od najmlađih ekipa u ligi, a princip koji zastupamo je da imamo igrače spremne na brojne treninge i dinamiku rada klubova iz višeg ranga, koji imaju vrhunski odnos prema obavezama. Tražimo novajlije na mestu ofanzivnog veznog, u šapcu, a možda i još nekog da pojača konkurenciju u odbrani – predočava trener ekipe.
Pripreme za proleće Bogatinci startuju sredinom januara.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa