28. decembar 2017.28. dec 2017.
RAD BEZ PRAZNIČNE PAUZE
VK „ŠABAC“ SUMIRAO 2017. I NAJAVIO 2018. GODINU

RAD BEZ PRAZNIČNE PAUZE

Završetak finalnog turnira Kupa Srbije označio je vaterpolo pauzu što se tiče takmičarskih mečeva Vaterpolo kluba „Šabac“, ali ne i odmor što se tiče treninga. Minimalna pauza za praznike i jači rad u narednim danima, plan su trenera Zajmovića i kluba
I u 2017. godini Vaterpolo klub „Šabac“ je ostvario još jedan istorijski uspeh. Prvi put u 27 godina postojanja plasirao se u finale državnog Kupa, ali to je već prošlost, misli se o budućnosti.
- Još jednom smo pokazali da možemo protiv svih. Uveren sam da pristup radu i sistem koji je već postavljen donose kontinuitet uspeha i samo je pitanje trenutka kada će uslediti i titule. Jeste Super liga prioritet, ali očekujemo i želimo mnogo i u Regionalnoj i u domaćoj ligi. Čestitam momcima na svemu što su postigli i nadam se da će i njih nositi entuzijazam uspeha, kao što nosi nas – rekao je sportski direktor Anto Vasović.
Iako je nepune tri nedelje prvi trener kluba, Mirsad Zajmović već je uspeo da postigne rezultat kakav niko do sada nije u šabačkom vaterpolu. Odveo je ekipu u finale Kupa, a odlučio je da i praznike provede u Šapcu kako bi svi trenirali bez pauze. Razlog je svakako nikada zgusnutiji kalendar.
- Treniraćemo bez predaha, samo minimalna pauza će biti za praznike i to je to. Tokom prve polovine 2018. godine očekuje nas Regionalna liga i domaće takmičenje, odnosno između 22 i 25 utakmica, a od marta do juna i ritam sreda–subota. Da bi se to izdržalo, moramo kondiciono biti besprekorni. Kada su napori veliki, fizička sprema donosi pobede. Naravno, kako je nama, tako i ostalima – ističe trener Mirsad Zajmović.
- Neophodan je veći fond igrača, videli ste da je u finalu Partizan igrao sa 14 igrača, mi nemamo toliko, što donosi preopterećenje na nekim pozicijama i to je nešto što želimo već tokom zime da ispravimo – dodaje Vasović.
Optimizam stručnog štaba prati, čini se, još veći optimizam kod igrača uverenih da nema razloga bežati od najviših ciljeva.
- Šteta za Kup, ali ga osvajamo naredne sezone, sada mislimo o prvenstvu, odnosno ligama. Atmosfera je sjajna, želja kod nas velika, radićemo punom snagom i mislim da možemo puno i da nema tima sa kojim ne možemo da se nosimo, kako u Šapcu, tako i u gostima – uveren je Petar Velkić.
Podsećamo, Regionalna liga će biti nastavljena 10. januara. Prvoplasiran tim će direktno u A1 ligu, drugoplasiran u baraž. Šapčani su trenutno treći. Super liga Srbije će biti još brojnija nego prethodne. Nastupa 8 ekipa, nema prenošenja bodova iz Regionalne lige, već se po dvokružnom bod sistemu timovi bore u 14 kola.
VREME JE STALO
Malo je nedostajalo da Šabac ne uđe u finale Kupa. Niš je u polufinalu imao gol prednosti, a Šapčani samo jedan napad do kraja. Peterce je doneo Mihailo Repanović.
- U tom trenutku nisam osećao ništa, preuzeo sam odgovornost i slušao instinkt. Mislim da ste me pitali posle meča da opišem akciju, ne bih znao. Podigao sam se procenio gde je dobro da gađam, to učinio i završilo se sjajno. Na petercima naš Čedi je presudio.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa