4. januar 2018.4. jan 2018.
UVEK NA USLUZI GRAĐANIMA
GODIŠNjA KONFERENCIJA JKP “STARI GRAD”

UVEK NA USLUZI GRAĐANIMA

Direktorka Javnog komunalnog preduzeća “Stari grad” Snežana Đokić održala je prošle srede konferenciju za medije na kojoj su izneti rezultati rada u 2017. godini i planovi za 2018. Tokom prošle godine sva sela su obuhvaćena uslugom odnošenja smeća. Mnogo pažnje se posvetilo separaciji otpada, a u ovom preduzeću posebno su ponosni na saradnju sa Predškolskom ustanovom i osnovnim školama. Kao najvažniji planovi za ovu godinu izdvajaju se proširenje Novog groblja i izgradnja zvučne barijere na Prihvatilištu za pse.
-Tokom 2017. godine obuhvatili smo sva sela uslugom iznošenja smeća. Tamo gde zbog konfiguracije terena ne može da se priđe svakoj kući postavljani su dodatni kontejneri. Selekciju otpada vršimo na 45 reciklažnih ostrva u gradu, a u selima se jednom mesečno odnosi selektovani otpad. Bitno je da na deponiji ne završi otpad koji ima neku upotrebnu vrednost i koji se može ponovo iskoristiti, istakla je Snežana Đokić.
Deca PU “Naše dete” i šabačkih osnovnih škola učestvovala su u brojnim akcijama JKP “Stari grad”. Na ovaj način deca su učila o radu ovog javnog preduzeća, ali i o značaju zaštite životne sredine. Zbog dobrih rezultata ova saradnja će se nastaviti.
-Radimo na edukaciji naših najmlađih sugrađana. Decu upoznajemo sa radom preduzeća, uče kako se gaje biljke, a u Prihvatilištu saznaju kako da se na odgovoran način ponašaju prema ljubimcima, obasnila je direktorka.
Prihvatilište je u 2017. godini prošireno za 40-ak mesta za pse. Plan je da se u prvom delu ove godine uradi zvučna barijera kojom bi se smanjio nivo buke.
Planirano je i proširenje novog groblja. Grad će obezbediti zemljište, a JKP “Stari grad” urediti parcele.
Kol centar otvoren prethodne godine dao je dobre rezultate. Informacije između građana i preduzeća efikasno su razmenjivane u oba smera. Plan JKP “Stari grad” je da u ovoj godini budu još bolji i bliži svojim korisnicima.

M.M.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa