4. januar 2018.4. jan 2018.
HITNE SLUŽBE NISU IMALE MNOGO POSLA

MIRNA NOVOGODIŠNjA NOĆ

Novogodišnja noć u gradu protekla je mirno. Tome je verovatno doprinelo i što na trgu nije bilo organizovanog dočeka, pa tako ni mnogo pijanih ljudi na malom prostoru.
Za službu Hitne pomoći ova Nova godina je bila relativno mirna, u odnosu na neke ranije. Nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u dve tuče zbog kojih je intervenisala Hitna nije bilo ozbiljnije povređenih. Dva alkohlolisana maloletnika su se javila na trežnjenje. Hronični bolesnici su se javljali zbog svojih problema, a bilo je i nekoliko srčanih udara.
Najčešća praznična “bolest” koja pogađa naš narod jeste prejedanje i prepijanje. Međutim, u Hitnoj pomoći kažu da ovih dana nisu imali problema ni sa tim, jer su izgleda građani poslušali njihove apele upućene pre Nove godine. Dosta je pacijenata koji se javljaju zbog povraćanja, bolova u stomaku i dijareje, ali oni su verovatno izazvani virusom.
Kako navode u Hitnoj pomoći, poslednjih dana je bilo dosta intervencija u ambulanti, za oko 30 odsto više nego drugim danima. Najviše je hroničnih bolesnika sa povišenim krvnim pritiskom i astmatičara.
Na sreću, ove godine nisu zabeležene ni povrede od petardi. Međutim, nekoliko dana pre Nove godine u ulici Andre Jovanović intervenisali su vatrogasci zbog manjeg požara koji je izazvan, pretpostavlja se, petardama. Zapalilo se smeće u zajedničkoj prostoriji u zgradi, a stanari su videli decu koja su bacala petarde. Ovoga puta nije došlo do većih posledica, ali zbog dečje nepažnje šteta je mogla da bude i znatno veća. Petarde su svake godine sve jače, a neke i izgledaju kao ručne bombe. Pred nama su Božić i pravoslavna Nova godina, tako da sezona “pucanja” nije ni blizu kraja. Ipak, najveća odgovornost je na roditeljima, koji najčešće svojoj deci i kupuju ovu “zabavu”. Propisane kazne su velike, ali nema informacija da je iko u praksi kažnjen zbog ovog prekršaja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa