4. januar 2018.4. jan 2018.
OSVETA ZA OTKAZ
ZAPALjENO VOZILO KOMUNALNE POLICIJE

OSVETA ZA OTKAZ

Službeno vozilo Komunalne policije u Šapcu zapaljeno je u noći između subote i nedelje. Incident se dogodio na parkingu, ispred zgrade gde je sedište Odeljenja komunalne policije u ulici Janka Veselinovića.
Brzom intervencijom vatrogasno-spasilačke ekipe sprečeno je da se vatra proširi na druga vozila. Povređenih, na sreću, nije bilo, ali je automobil potpuno uništen.
Odmah u nedelju, policija je, po nalogu osnovnog javnog tužioca, podnela krivičnu prijavu protiv pedesettrogodišnjeg muškarca. Pozadina ovog paljenja je još jedna socijalna priča, a čovek se sam prijavio policiji. Nezvanično, njemu je komunalna policija pisala prijavu zbog koje je izgubio posao. Radi se o nekadašnjem radniku “Zorke” koji se, nakon dugo godina bez posla, zaposlio na kiosku. Zbog prodaje alkoholnih pića posle 22 sata dobio je prijavu posle koje je usledio otkaz. Iz revolta je odlučio da Komunalnoj policiji zapali auto, a sad će odgovarati za uništenje tuđe stvari.
Ovo nije prvi napad na Komunalnu policiju u Šapcu. Dešavalo se i ranije da budu napadnuti i pripadnici Komunalne policije, ali i oštećena vozila, mada nikada u ovoj meri. Posebno brine činjenica da je ovaj akt izazvao veliko odobravanje građana na društvenim mrežama.
-Ovo je, nažalost, loš način da se potvrdi uspešnost rada Komunalne policije u našem gradu. Mi ćemo se truditi da što više zaštitimo i naše pripadnike i naša sredstva za rad, jer sada vidimo da smo postali javna meta nezadovoljnih građana. Ovaj događaj neće uticati na naš rad. Nastavićemo da pružamo svoj maksimum u održavanju komunalnog reda, rekao je Nenad Ilić načelnik Odeljenja komunalne policije.
Odeljenje komunalne policije u nedelju su posetili gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i načelnica Gradske uprave Jelena Jekić.
-Činjenica da je neko zapalio automobil Komunalne policije govori da mi živimo u društvu koje ima ozbiljan problem. Gradska uprava je efikasna uprava koja se brine o potrebama građana. Ako je neki građanin nezadovoljan ovo je poslednji način na koji može da se reaguje, rekao je gradonačelnik Zelenović tom prilikom.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa