4. januar 2018.4. jan 2018.
60 GODINA POSTOJANjA LOVAČKOG UDRUŽENjA “TAMNAVA” KOCELjEVA

Kad sam bio mlađan lovac ja...

Krajem decembra, tradicionalnom zabavom, lovci iz koceljevačkog kraja ispraćaju staru i proslavljaju dolazak Nove godine ali i obeležavaju svoj dan. Prošlog petka LU “Tamnava” Koceljeva, osnovano daleke 1957. godine pod imenom Lovačko društvo “Koceljeva”, obeležilo je šest decenija svog postojanja.
Prema rečima upravnika lovišta Predraga Maksimovića, danas ovo Udruženje okuplja 320 lovaca u okviru pet sekcija i gazduje površinom od 25 hiljada hektara.
Među vrstama divljači su srne, zatim zec, fazan, poljska jarebica, a članovi se bave i odgojem fazanske divljači i poseduju prihvatilište kapaciteta dve hiljade komada.
–U toku naredne godine planirana je rekonstrukcija ovog prihvatilišta, a u rekonstrukciju lovačkog doma, koji je jedan od simbola Koceljeve, uložena su značajna sredstva - rekao je predsednik koceljevačkih lovaca Zlatomir Đurić.
U ovom Udruženju ističu da ostvaruju konstantnu saradnju sa opštinom i policijskom stanicom u Koceljevi, kao i sa lovačkim udruženjima iz okruženja. Osim toga, odlična je saradnja i sa Lovačkim savezom Srbije, a među gostima na proslavi jubileja, između ostalih, bio je predsednik saveza i narodni poslanik Dragan Šormaz koji je ocenio da je šest decenija postojanja veliki praznik za LU “Tamnava”.
-60 godina je duga tradicija. Verujem da je ovo udruženje verovatno i najbrojnije udruženje građana u opštini. Tako je širom Srbije. Nekada smo u svakom selu imali i fudbalski klub i folklor, ali malo po malo, kako se smanjivao narod, nestajale su i te lepe stvari koje smo imali. Ali su lovci ostali. Ima ih u svakom selu, u svakom mestu u našoj zemlji. Trenutno LSS ima preko 250 udruženja, 75 hiljada lovaca i to nas čini najvećim udruženjem građana u Srbiji. Često zbog te snage mnogi misle da smo državna institucija, ali nismo - rekao je Šormaz koji je ustanovama i pojedincima uručio priznanja Lovačkog saveza.
Bronzani lovački orden pripao je najstarijem članu Upravnog odbora LU Milanu Vuloviću. Srebrni su dobili lovočuvar Zoran Marković i upravnik lovišta Predrag Maksimović, dok je zlatni lovački orden dodeljen predsedniku LU “Tamnava” Koceljeva Zlatomiru Đuriću. U ime Lovačkog saveza Srbije Šormaz je uručio i zlatne plakete opštini Koceljeva i Policijskoj stanici u ovoj opštini.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa