11. januar 2018.11. jan 2018.
NEĆE BITI 13. PLATE
GRADONAČELNIK POVODOM ŠTRAJKA UPOZORENjA U JKP “STARI GRAD”

NEĆE BITI 13. PLATE

Građani neće plaćati skuplje komunalne usluge da bi
radnici javnih preduzeća dobili 13. platu
Zaposleni u JKP “Stari grad” u petak su organizovali štrajk upozorenja i zatražili da im bude isplaćena solidarna pomoć. Povodom ovog događaja gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istog dana je održao konferenciju za medije, na kojoj je istakao da zahtevi štrajkača neće biti ispunjeni.
Uz gradonačelnika su konferenciji prisustvovali i zamenik gradonačelnika, predsednik Skupštine grada, članovi Gradskog veća, direktori javnih preduzeća i ustanova. Kako je navedeno, svi su se složili da bi isplata solidarne pomoći, odnosno trinaeste plate, bila na štetu građana jer bi to uslovilo povećanje cena usluga.
-Imamo puno razumevanje za lošu životnu situaciju u kojoj se nalazimo svi u Srbiji. Međutim, smatramo da zahtevi zaposlenih u JKP “Stari grad” nisu legitimni. Javna preduzeća u Šapcu radnicima plate, putne troškove, jubilarne nagrade, isplaćuju na vreme. Takva situacija nije u svim gradovima u Srbiji. Sigurni smo da građani ne bi želeli da se povećaju cene iznošenja smeća, isporuke vode ili grejanja, jer kada bismo prihvatili ove zahteve to bi neminovno dovelo do povećanja cena usluga, rekao je gradonačelnik Zelenović i istakao da neće dozvoliti da taj teret padne na leđa građana.
Kako je objašnjeno na konferenciji, zaposleni traže isplatu solidarne pomoći za 2017. godinu u iznosu od 22.600 dinara i za 2018. u iznosu od 41.800. dinara. Gradonačelnik je izneo da su najniže plate u JKP “Stari grad” za nekvalifikovane radnike, veće od 25.000 dinara, da grobari i ljudi koji iznose smeće imaju primanja između 32.000 i 35.000, što je u rangu plata medicinskih sestara. Perači ulica, prema gradonačelnikovim rečima imaju više od 40.000 dinara, kao i učiteljice, a rukovodioci pojedinih sektora primaju više od 50.000, pa i od 60.000 dinara mesečno, kao doktori specijaliste.
Gradonačelnik je rekao da su svi prisutni birani da bi građanima obezbedili najbolju uslugu po najnižoj ceni, i da je interes građana na prvom mestu.
Direktorka JKP “Vodovod Šabac” Daniela Lovrin Gavrilović složila se sa svim što je rekao gradonačelnik i dodala da smatra da su zahtevi neopravdani i neumesni. Izjavila je da je najniža plata u preduzeću na čijem je ona čelu 40.000 dinara, a da bi isplata ovih solidarnih pomoći ugrozila poslovanje preduzeća.
Gradonačelnik je istakao da ni u jednom javnom preduzeću u gradu nije isplaćena 13. plata. Takođe, veruje da sva javna preduzeća imaju dovoljno kapaciteta da nesmetano obavljaju svoj posao.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa