11. januar 2018.11. jan 2018.
MARAKEŠOV ŠAMPIONSKI GALOP
BOŽIĆNE KONjIČKE TRKE NA HIPODROMU U BOGATIĆU

MARAKEŠOV ŠAMPIONSKI GALOP

Nastavljena tradicija duga više od dve decenije. Reka ljudi. Marakeš prvi u galopskoj trci “Božić”, a Kockar, najbrži u trci sulkaša “Ludvig Van Gile”
Proteklog Božića, sedmog januara 2018. godine gotovo sve je bilo isto kao više od dve decenije kasnije, od kako je tada Konjički klub “Hajduk Stanko” ustanovio Božićne trke na hipodromu u Bogatiću. Ovog puta one su održane po 23. put na istom mestu u isto vreme. Tačno u 12 časova na Božić sedmog januara 2018. godine, a u međuvremenu klub je promenio ime u Konjički klub “Mačvanin” Bogatić.
U galopskoj trci Božić, pobedio je Marakeš, vlasništvo Saše Kostadinovića, koga je jahao Šašić. Drugo mesto osvojila je Tvin Žarulja, vlasnika, trenera i džokeja Svete Ličanina, a treće Karamela, Nenada Dražića iz Bogatića u čijem sedlu je bio Radojević.
Pobednički pehar uručio je Nenad Beserovac, predsednik opštine Bogatić. Marakeš je nekoliko dana ranije pobedio u trci sulkaša na Šabačkom hipodromu.
Druga je bila trka sulkaša, na istoj stazi dužine 800 metara, a nazvali su je “Ludvig Van Gile”. Najbrži je bio Kockar, vlasništvo Ranka Uglješića iz Glušaca, sa vozačem Svetom Ličaninom. Drugi na cilj stigao je Delon, vlasnika i vozača Dragana Simića Grge iz Glušaca. Treći je bio Vinčester, konj vlasnika i vozača Zorana Vasića iz istog sela, gde su i ovom prilikom konjari potvrdili da su među prvima u Mačvi.
Izuzetno toplom danu za ovo doba godine i velikoj ljubavi prema konjičkom sportu nije odolelo više od 5.000 ljudi, koji su došli da na delu vide svoje ljubimce. Dugo se ka hipodromu “slivala” čitava jedna “reka ljudi”, zaljubljenika u trke brzih konja. U prolazu Slobodan Sinđelić, poljoprivrednik iz Bogatića kaže da na ovaj hipodrom dolazi od svoje 14. godine, a danas mu je preko 70. On ističe da se viđen čovek može postati po raznim osnovama, ali ako je to po osnovu trkačkih konja, ta vrednost u Mačvi je neprolazna od askurđela do čukununuka.

Lj.Đ.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa