11. januar 2018.11. jan 2018.
ZAPOSLENI I RODITELjI NE ODUSTAJU
NASTAVLjEN ŠTRAJK U OSNOVNOJ ŠKOLI “SVETI SAVA”

ZAPOSLENI I RODITELjI NE ODUSTAJU

Nastavni i nenastavni kadar Osnovne škole “Sveti Sava” nastavio je štrajk i po završetku novogodišnjih i božićnih praznika. Uz punu podršku roditelja, štrajkači su istrajni u nameri da obustavu nastave prekinu tek kada se sa mesta v.d. direktorke škole smeni Aleksandra Urošević.
Zaposleni u OŠ “Sveti Sava” tvrde da je Urošević nezakonito postavljena na tu funkciju. Uz to navode da je neadekvatna osoba za tu funkciju bez ikakve empatije za đake, a radi se o deci sa posebnim potrebama. Štrajk koji je počeo 13. decembra prošle godine, polako ulazi u drugi mesec, a nadležni ne reaguju.
- Naša škola je u nezavidnoj situaciji već skoro mesec dana. Mi ćemo istrajati u našim zahtevima sve dok ne dobijemo zakonsko rešenje. Takvo rešenje može biti jedino koje će ministar prosvete da donese u skladu sa Konkursom koji je u ovoj ustanovi sproveden – izjavila je Jelena Đurđević, nastavnik u OŠ “Sveti Sava”.
Zanimljivo je da su, pored zaposlenih, i roditelji jedinstveni u stavu da Urošević ne može da bude direktorka ove škole. Prema rečima roditelja, v.d. direktora škole nije neko ko bi trebalo da vodi školu. Bili su nezadovoljni njenim radom sa decom i ranije, ali nikoga od nadležnih nije bilo briga za te probleme.
Svi oni zajedno, obraćali su se Ministartsvu prosvete, ministru Mladenu Šarčeviću, ali direktno i kabinetu premijerke Ane Brnabić. Nikakav odgovor nisu dobili.
Đurđević napominje da neće organizovati nastavu sve do smene koleginice Urošević, bez obzira na svakodnevne pritiske v.d. direktorke. Pritisci su, po njihovim rečima konstatni. Koleginici koja ima ugovor do kraja školske godine najavljen je otkaz zbog spajanja dva odeljenja. Od 27 zaposlenih u školi, njih 24 štrajkuje.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa