24. februar 2011.24. feb 2011.
NASTAVLjA SE ŠTRAJK PROSVETNIH RADNIKA

MINISTRE, NE KRŠI ZAKON

Ni nakon četiri nedelje štrajka nema dogovora među sindikatima prosvete i države. Sindikalci tvrde da je sedmica pred nama ključna za iznalaženje rešenja inače će štrajk trajati do kraja školske godine. Sve veći broj članova Sindikata obrazovanja Srbije sa ove teritorije prelazi u GSPRS “Nezavisnost“. Različiti predlozi za nadoknadu nastave
Ministre, ne krši zakon. Ovo bi u najkraćem bila poruka Žarku Obradoviću od strane tri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika koji već četvrtu nedelju nastavljaju sa štrajkom. Naime, proteklih dana aktuelni ministar prosvete izašao je u javnost sa izjavom da sa sindikalcima više nema pregovora o novcu. Sa druge strane, nezadovoljni prosvetari ga opominju da je ovakav stav nelegitiman, jer ga Zakon obavezuje da pregovara dok se ne postigne sporazum.
- Izjave ministra Obradovića i ranije su bile predmet nezadovoljstva prosvetnih radnika. Jedan od razloga zašto sve veći broj članova Sindikata obrazovanja Srbije prelazi kod nas ili u neka druga dva sindikata koji su nastavili sa protestom je i njegova rečenica da je “država pobedila“ ““ kaže ispred GSPRS “Nezavisnost“ Sreten Tešić, i napominje da je u proteklom periodu oko 240 profesora iz Mačvanskog okruga prešlo u ovaj sindikat.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa