24. februar 2011.24. feb 2011.
ZA SMANjENjE TROŠKOVA I BEZBEDNIJI TRANSPORT OTPADA

TRANSFER STANICA U ISTOČNOJ ZONI

U Istočnoj radnoj zoni, iza fabrike „Beli limovi“, na lokaciji površine 1,16 hektara prošle srede počela je izgradnja Transfer stanice komunalnog otpada u Šapcu, u okviru Projekta izgradnje Regionalne sanitarne deponije Šabac ““ Sremska Mitrovica. Izgradnja objekta košta oko milion evra, od čega se 75 odsto sredstava finansira iz pretpristupnih fondova Evropske unije (IPA), a preostali deo obezbeđuju budžet Grada Šapca i republički EKO fond.
Početak izgradnje Transfer stanice je istovremeno početak rešenja velikog problema Šapčana - neadekvatne deponije koja, ne samo što je u centru Šapca već i zauzima prostor predviđen za izlazak grada na Savu.
- Svrha objekta čija je gradnja počela je pretovar otpada zarad smanjenja troškova transporta i podizanja efikasnosti rada komunalnog preduzeća. Smeće iz Šapca i okolnih sela biće dopremano na ovu lokaciju gde će se pripremati za deponovanje na Regionalnu deponiju u Sremsku Mitrovicu. Očekujemo da će Transfer stanica biti izgrađena do kraja godine, rekao je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević i naglasio da je ovakav način izgradnje i finansiranja uobičajen u zemljama koje se pripremaju za članstvo u Evropskoj uniji, naročito kada je reč o komunalnoj infrastrukturi.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa