18. januar 2018.18. jan 2018.
DR MILUTIN IKODINOVIĆ, ČLAN GRADSKOG VEĆA

STRUKA ISPRED POLITIKE

Član Gradskog veća zadužen za zdravstvo dr Milutin Ikodinović ima ozbiljnu nameru da povede dijalog u struci kada je reč o unapređenju kvaliteta nivoa zdravstvenih usluga građanima u Šapcu.
Pitanje kvaliteta zdravstvenih usluga nije pitanje politike, već obaveze svih u sistemu.
- Tu ne sme da bude politike, već isključivo zdravstvo, kao sistem. Ideja je da razgovaramo o struci i da sagledamo situaciju u zdravstvu u našem gradu kako bi mogli da unapredimo kvalitet lečenja naših građana. Zdravstvene ustanove moraju da sarađuju bez obzira na različite nivoe vlasti. Zdravstvo nema granica – kaže Ikodinović u razgovoru za „Glas Podrinja“.
Naš sagovornik ima nameru i da okupi kompletan privatan sektor, oko 50 ordinacija, kada je zdravstvo u našem gradu u pitanju.
- Ideja je da zajedno nastupimo u okviru projekta „Zdravstveni turizam“. Okupićemo kompletan privatan sektor i dogovoriti kako da stvorimo dobru klimu za bolje poslovanje privatnih ordinacija, a sa sajtom za zdravstveni turizam i veći priliv potencijalnih pacijenata iz inostranstva i okruženja. Nastupićemo jedinstveno i ponudićemo dobre i kvalitetne usluge sa konkurentnim cenama – ističe Ikodinović.
On je zadovoljan načinom na koji se gradska uprava angažovala kada je reč o unapređenju zdravstvenih usluga.
- Grad je u proteklom periodu opredelio značajna sredstva seoskim ambulantama i na taj način omogućio jednaku zaštitu građana bez obzira na mesto stanovanja. Sredstva se konstantno ulažu i u edukaciju zdravstvenih radnika u cilju povećanja kvaliteta usluga kroz praćenje savremenih doktriniranih stavova – naglašava on.
Dr Milutin Ikodinović je maksilofacijalni hirurg u Opštoj bolnici Šabac. Maksilofacijalna hirurgija se bavi patologijom u oblasti glave i vrata, što obuhvata tumore, rekonstruktivnu hirurgiju, traumatologiju, infekcije, ortognatsku hirurgiju, kao i onaj lepši deo – estetsku hirurgiju lica.
- Kada je reč o rekonstruktivnoj i estetskoj hirurgiji, u Opštoj bolnici Šabac najčešće se rade korekcije ušiju, kapaka, nosa, usana i fejs lifting. Takođe, posle ablativne onkološke hirurgije ostaju multilantni defekti koje rekonstruišemo lokalnim i udaljenim režnjevima. Plan je da u budućnosti ovladamo i slobodnim transferom tkiva u okviru mikrovaskularne hirurgije za rekonstrukcije lica – ističe član Gradskog veća.
Ikodinović je dobio odobrenje od menadžmenta Opšte bolnice Šabac za usavršavanje u Evropskoj školi mikrovaskularne hirurgije.
- Smatram da Šabac ima adekvatne kapacitete i stručni kadar za ovu specifičnu granu hirurgije – zaključuje dr Milutin Ikodinović.
Nastavak tradicije
Dr Milutin Ikodinović nastavio je lekarsku tradiciju u svojoj porodici. Njegov otac, čuveni prim. dr Momčilo Zuca Ikodinović, bio je jedan od najboljih hirurga u SFRJ. Njegov sin Milutin diplomirao je i specijalizirao na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu u roku sa odličnim ocenama. Oženjen je, takođe doktorkom, Katarinom, otac je troje dece.

Skup maksilofacijalnih
hirurga u Šapcu
Šabac će biti domaćin stručnog sastanka sekcije maksilofacijalnih hirurga Srpskog lekarskog društva.
- Taj sastanak bi trebalo da bude organizovan na proleće. Zahvaljujući dobroj saradnji lokalne samouprave, Gradskog veća, Opšte bolnice Šabac i Doma zdravlja, bićemo u prilici da ugostimo najznačajnije maksilofacijalne hirurge u Srbiji – ističe Ikodinović.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa