18. januar 2018.18. jan 2018.
KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ŠABAČKOM POZORIŠTU

Akcija “Krugovi”

Na konferneciji za medije koja je održana u utorak u Šabačkom pozorištu predstavljen je vršilac dužnosti direktora ove ustanove Aleksandar Stanković i akcija „Krugovi“. Na mesto v.d. direktora izabran je krajem decembra 2017. godine i na toj funkciji biće godinu dana do izbora novog. Povodom imenovanja na ovu funkciju i planovima Šabačkog pozorišta u narednom periodu Aleksandar Stanković je rekao:
- Tridesetog decembra sam zvanično preuzeo funkciju vršioca dužnosti direktora Šabačkog pozorišta. Za sada sam veoma zadovoljan organizacijom, ansamblom i drugim zaposlenim u ovoj ustanovi kulture. Ono što planiramo u budućnosti su „Krugovi“ koju su počeli predstavom „Ožalošćena porodica“ i to je poklon našim građanima koji će u narednih 40 dana moći da pogledaju 20 predstava sa našeg repertoara. Osim toga novitet u produkciji Šabačkog pozorišta biće premijera predstave koja je planirana za 6. februar. U pitanju je predstava „Hajka na vuka“. Ozbiljno se spremamo za festival „Pozorišno proleće“. U vreme festivala Šabac je centar svih teatarskih zbivanja u našoj zemlji i samim tim je na nama velika odgovornost da svojim kvalitetom potvrdimo reputaciju dobrog domaćina i organizatora ovog festivala.
Akcija „Krugovi“ Šabačkog pozorišta počela je 15. januara i trajaće do 22. februara. U okviru krugova biće odigrane po četiri predstave žanrovski grupisane. Prvi krug je komedija i traje od 15. do 19. januara, Obuhvata dela: „Ožalošćena porodica“, „Kafanica, sudnica, ludnica“, „Deža vi“ i „Kidaj iz moje kuhinje“. Drugi krug Male scene od 23. do 27. januara i predstave: „Četiri suze Lazarove“, „Klub ljubitelja Smene 8“ , „Kraljev put“ i „Bog te mazo“. Treći krug je posvećen najmlađim Šapčanima, koji će imati priliku da u periodu od 30. januara do 02. februara pogledaju: „Jedan san mali sničak“, „Hajduci“, „Nesrećna kafina“ i „Mačak u čizmama“. Ljubitelji savremene drame od 13. do 17. februara, kroz istoimeni krug biće u prilici da uživaju u dramskim ostvarenjima : “Kainov ožiljak“, „Bizarno“, „Rubište“ i „Revizor za jugoistok“. Krug posvećen klasicima traje od 19 do 22. februara i predstave koje će biti odigrane u ovom krugu su: „Postmoderni kabare dobrog vojnika Švejka“, „Perikle“, „Život je san“ i „Ćelava pevačica“. S obzirom da „Krugovi“ predstavljaju dar pozorišta Šapčanima i ulaznice za predstave su po pristupačnim cenama. Za 2000 dinara u prilici su da pogledaju svih 20 predstava. Cena karte za jedan krug je 600 dinara, dok pojedinačna ulaznica iznosi 200 dinara.

M.Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa