18. januar 2018.18. jan 2018.
CILj U RINGU JE POBEDA
TALENTOVANI BOKSER IZ KOCELjEVE NEMANjA MALEŠEVIĆ

CILj U RINGU JE POBEDA

Pred meč oseća blagu tremu. Ali, kada borba počne, fokusira se na ono što se u ringu dešava i ima samo jedan cilj - da pobedi protivnika
Boks u Koceljevi nema tradiciju. Ako se nekada neko i bavio ovim sportom verovatno je to činio rekreativno, bez većeg uspeha. Međutim, pre godinu i po dana talenat za ovaj sport kod Nemanje Maleševića prepoznali su treneri valjevskog “Metalca”. Za kratko vreme ovaj sedamnaestogodišnji Koceljevac počeo je da osvaja turnire i iz ringa izlazi kao pobednik.
Do kraja prošle godine takmičio se u juniorskoj konkurenciji u okviru beogradske lige. Osim redovnog takmičenja boksovao je i na drugim turnirima u velter kategoriji do 70 kilograma.
Na Prvenstvu Beograda osvojio je treće mesto dok je na memorijalnom turniru “Ljuba Vrapče” u Valjevu osvojio zlato kao i u Šapcu na turniru “Živorad Rajšić Rajša” gde je proglašen za najboljeg juniora memorijala.
–Najpre sam trenirao kik boks ali klub nije bio registrovan pa nije bilo ni takmičenja. Zato sam odlučio da se oprobam u boksu. Ovaj sport volim. Svideo mi se još dok sam mečeve posmatrao na TV-u. Boks je veoma zahtevan sport. Potrebna je izuzetna fizička kondicija ali i mentalna snaga - kaže Nemanja i dodaje da se boksom bavi isključivo u ringu.
Pred meč oseća blagu tremu. Ali, kada borba počne, fokusira se na ono što se u ringu dešava i ima samo jedan cilj - da pobedi protivnika.
Najteže mu pada, kako kaže, skidanje kilograma kako bi se takmičio u određenoj kategoriji što je ranije bio često slučaj. Međutim, sada više nema sličnih problema niti ograničenja u režimu ishrane.
Na treninge u Valjevo odlazi do pet puta nedeljno što je ponekad naporno jer je neophodno uskladiti bavljenje sportom sa školskim obavezama. Osim toga, odlasci na treninge i takmičenja iziskuju znatna finansijska sredstva a jedinu podršku ima u porodici.
Zadobijeni udarci ostavili su posledice koje su najvidljivije na nosu. Stoga je neophodna intervencija zbog koje je prinuđen da preskoči učešće na prvenstvu države. Ipak, nada se da će se brzo vratiti na treninge dok će na povratak u ring i nova osvajanja titula sačekati nekoliko meseci.

V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa