Инфо

Берза

  • aero 812 ⚫ 0,00%
  • dnos 1.800 ▲ 4,53%
  • epin 2.700 ⚫ 0,00%
  • hmbg 520 ▲ 0,78%
  • jesv 5.500 ▲ 0,84%
  • kmbn 2.740 ▲ 1,48%
  • kmbnpb 1.150 ▲ 4,45%
  • mtlc 1.995 ⚫ 0,00%
  • niis 688 ▼ -0,29%
  • vdav 4.151 ▲ 0,02%
(18. јануар 2018.)
ПОЉОПРИВРЕДНИ ПРОИЗВОЂАЧИ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Догодине на истом месту

Догодине на истом месту
Град Шабац и Одељење за пољопривреду (бивша Дирекција за пољопривреду) организовали су у Градској кући традиционални новогодишњи коктел за пољопривредне произвођаче. Око сто пољопривредника, махом и корисника једног од 11 програма градских подстицаја за развој пољопривреде, угостили су заменик градоначелника Душан Костадиновић, начелник Одељења за пољопривреду, доктор ветеринарске медицине специјалиста Владимир Шпегар и члан Градског већа задужен за пољопривреду Светомир Марковић. У празничној атмосфери било је места и за разговор о плановима за текућу годину као и за сумирање резултата.
-Ретко који град у Србији може да се похвали да се у његовом крају пољопривреда интензивно развија. Ми у граду Шапцу свесни смо чињенице да је пољопривреда наша велика развојна шанса и због тога посвећујемо велику пажњу нашим пољопривредним произвођачима, речи су којима је скуп отворио заменик градоначелника Душан Костадиновић
Како је нагласио, у претходним годинама значајна средства из градског буџета издвајана су за подстицаје пољопривреди. Град ће тако наставити и у овој и наредним годинама.
-Верујем да смо и тим издвајањима пољопривредној производњи допринели да наши пољопривредни произвођачи буду лидери у производњи млека, воћа, поврћа и произвођачи најквалитетнијег меда. Наша аграрна политика је прилично јасна и садржана у једној реченици: Наши пољопривредни произвођачи морају зарадити више од посла којим се баве. Ка том циљу ћемо и даље тежити - рекао је Костадиновић.
Идеја да се пољопривредни произвођачи окупе у Градској кући за новогодишње празнике потекла је од тадашње Дирекције за пољопривреду и њеног директора, а сада начелника Одељења, доктора ветеринарске медицине, специјалисте, Владимира Шпегара.
-Окупили смо се трећи пут а сви знају да смо обећали да ћемо ову традицију наставити докле нас буде. Мислим да је тај потез био добар јер видим колико људи се окупило сваке године. То значи да вас слушамо а то и јесте наш задатак да слушамо пољопривредне произвођаче, тестирамо наше пројекте и програме и уз ваше савете спроводимо практично те мере и програме. То потврђује и 11.000 пољопривредних произвођача који су нас посетили по разним основама, везано за субвенције, ИПАРД фондове или попуњавање папира за субвенције. У сваком случају, ми смо се трудили да вам изађемо максимално у сусрет, поручио је Шпегар пољопривредницима присутним у Градској кући али и онима који из оправданих разлога нису успели да стигну на пријем.
Како у пољопривреди нема „празног хода“ пољопривредни произвођачи су и коктел искористили за размену идеја - како и шта даље. Било је стручних питања али и савета оних који су нешто ново пробали.

М. Ж.

Најновији број

20. јун 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa