18. januar 2018.18. jan 2018.
Dogodine na istom mestu
POLjOPRIVREDNI PROIZVOĐAČI U GRADSKOJ KUĆI

Dogodine na istom mestu

Grad Šabac i Odeljenje za poljoprivredu (bivša Direkcija za poljoprivredu) organizovali su u Gradskoj kući tradicionalni novogodišnji koktel za poljoprivredne proizvođače. Oko sto poljoprivrednika, mahom i korisnika jednog od 11 programa gradskih podsticaja za razvoj poljoprivrede, ugostili su zamenik gradonačelnika Dušan Kostadinović, načelnik Odeljenja za poljoprivredu, doktor veterinarske medicine specijalista Vladimir Špegar i član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Svetomir Marković. U prazničnoj atmosferi bilo je mesta i za razgovor o planovima za tekuću godinu kao i za sumiranje rezultata.
-Retko koji grad u Srbiji može da se pohvali da se u njegovom kraju poljoprivreda intenzivno razvija. Mi u gradu Šapcu svesni smo činjenice da je poljoprivreda naša velika razvojna šansa i zbog toga posvećujemo veliku pažnju našim poljoprivrednim proizvođačima, reči su kojima je skup otvorio zamenik gradonačelnika Dušan Kostadinović
Kako je naglasio, u prethodnim godinama značajna sredstva iz gradskog budžeta izdvajana su za podsticaje poljoprivredi. Grad će tako nastaviti i u ovoj i narednim godinama.
-Verujem da smo i tim izdvajanjima poljoprivrednoj proizvodnji doprineli da naši poljoprivredni proizvođači budu lideri u proizvodnji mleka, voća, povrća i proizvođači najkvalitetnijeg meda. Naša agrarna politika je prilično jasna i sadržana u jednoj rečenici: Naši poljoprivredni proizvođači moraju zaraditi više od posla kojim se bave. Ka tom cilju ćemo i dalje težiti - rekao je Kostadinović.
Ideja da se poljoprivredni proizvođači okupe u Gradskoj kući za novogodišnje praznike potekla je od tadašnje Direkcije za poljoprivredu i njenog direktora, a sada načelnika Odeljenja, doktora veterinarske medicine, specijaliste, Vladimira Špegara.
-Okupili smo se treći put a svi znaju da smo obećali da ćemo ovu tradiciju nastaviti dokle nas bude. Mislim da je taj potez bio dobar jer vidim koliko ljudi se okupilo svake godine. To znači da vas slušamo a to i jeste naš zadatak da slušamo poljoprivredne proizvođače, testiramo naše projekte i programe i uz vaše savete sprovodimo praktično te mere i programe. To potvrđuje i 11.000 poljoprivrednih proizvođača koji su nas posetili po raznim osnovama, vezano za subvencije, IPARD fondove ili popunjavanje papira za subvencije. U svakom slučaju, mi smo se trudili da vam izađemo maksimalno u susret, poručio je Špegar poljoprivrednicima prisutnim u Gradskoj kući ali i onima koji iz opravdanih razloga nisu uspeli da stignu na prijem.
Kako u poljoprivredi nema „praznog hoda“ poljoprivredni proizvođači su i koktel iskoristili za razmenu ideja - kako i šta dalje. Bilo je stručnih pitanja ali i saveta onih koji su nešto novo probali.

M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa