24. februar 2011.24. feb 2011.
TRAGOM NAPISA O DOMU IZVIĐAČA U ŠAPCU ““ II DEO

DOM SE NE RUŠI - SAVEZ IZVIĐAČA U STEČAJU

Povodom vašeg natpisa o daljoj sudbini Doma izviđača, u broju 3303 od 10.02.2011. godine pod naslovom: „Dom izviđača se neće rušiti“ osećam se pozvanim i odgovornim da vama i vašim čitaocima, kao i predstavnicima gradske samouprave ponudim više istine o Domu i Savezu izviđača Šapca.
Tačno je da je Presudom Upravnog suda Odeljenje u Nišu (Br.P-ZU.815/10 od 18.11.2010.g.) ukinuto navedeno rešenje o zabrani legalizacije Doma izviđača u Šapcu, te se na istom mogu nastaviti radovi ali po donošenju novog rešenja Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja Kolubarskog upravnog okruga.
Razlog mog javljanja je što ste u završnom delu teksta naveli sledeće:“...Do tog čina predstavnici Sveza izviđača nisu hteli da daju opširnije informacije za medije...“.
Radi znanja i istine ističem sledeće:
1. Privredni sud u Valjevu je dana 29.10.2010.g. doneo Rešenje o otvaranju stečajnog postupka nad Savezom izviđača opštine Šabac (Rešenje St.br.703/10) a zbog trajne nesposobnosti plaćanja a po osnovu prijave Narodne banke Srbije o neprekidnoj blokadi računa u trajanju od 3.242 dana i na osnovu mog predloga, kao poverioca a na osnovu odredbi Zakona o stečaju (Sl.glasnik RS 104/2009) Istim rešenjem za stečajnog upravnika imenovana je Ljiljana Adamović iz Lajkovca.
2. S obzirom na izneto pod tačkom 1. bili ste dužni da u skladu sa čl. 78. Zakona o stečaju uz poslovno ime Saveza izviđača opštine Šabac obavezno dodajete „ u stečaju“.
3. Takođe, u skladu sa čl. 74. navedenog Zakona danom otvaranja stečaja prestaju sva zastupnička i upravljačka prava zastupnika, punomoćnika i organa upravljanja stečajnog dužnika i sva prava prelaze na stečajnog upravnika. U skladu sa čl.105. navedenog Zakona stečajni upravnik preuzima u državinu celokupnu imovinu stečajnog dužnika.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa