25. januar 2018.25. jan 2018.
MINISTARKA STRANAČKI AGITUJE
GRADONAČELNIK NEBOJŠA ZELENOVIĆ POVODOM BORAVKA MINISTARKE ZORANE MIHAJLOVIĆ U ŠAPCU

MINISTARKA STRANAČKI AGITUJE

Ministarka članica Predsedništva SNS voli da navraća zimi u Šabac, pa je odlučila da to ponovo iskoristi u stranačke svrhe. Do sada sam uputio ministarki građevine i njenom Ministarstvu 16 različitih pisama, poziva, inicijativa i nisam dobio nijedan odgovor. Pozivam šefa SNS, koji je i šef ministarki Mihajlović i predsednik ove države, da jako povede računa o rečniku i o posledicama koji takav rečnik proizvodi u našem političkom životu
Poseta ministarke građevine Zorane Mihajlović Šapcu u utorak je bila stranačka poseta i agitacija ne potpredsednice Vlade, već članice Predsedništva Srpske napredne stranke, ocenio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
On je u dva navrata, čak i jutro uoči te posete napisao pismo ministarki u kojem je tražio da se sastanu i da se ona i Ministarstvo izjasne oko toga da li će raditi put koji spaja našu Severozapadnu radnu zonu sa autoputem, odnosno deo pored Drenovca koji vodi do Sremske Mitrovice koji je u katastrofalnom stanju i u nadležnosti je države.
- Taman sam se ponadao da su posle dužeg vremena ipak legle te najvažnije stvari u glavu ljudima koji su u Vladi pa su imali potrebu da razgovaraju sa mnom kao gradonačelnikom o onome što sam ja njima napisao u pismu pre dve nedelje. Nisam dobio odgovor, ni na prvo ni na drugo pismo, ali sam se iz medija informisao šta su bile teme – rekao je Zelenović.
Prema njegovim rečima ministarka sve zime posle praznika voli da dođe u Šabac.
- Za nas nije nikakva novost, jer potpredsednica Vlade ima običaj da zimi posle praznika navrati malo u naš grad. Ovo je već treći put, bila je u Krivaji, u Majuru, i evo sada u Bukoru. Ovo je bila stranačka poseta i agitacija pošto su ovde kod nas, inače, svako malo neki izbori, a sada su izbori za Mesne zajednice aktuelni. Ministarka članica Predsedništva SNS voli da navraća zimi u Šabac, pa je odlučila da to ponovo iskoristi u stranačke svrhe. Do sada sam uputio ministarki građevine i njenom Ministarstvu 16 različitih pisama, poziva, inicijativa i predloga kako da se pozabavimo zajedno realizacijom auto-puta u našem gradu, izgradnjom puteva koji su u nadležnosti države i nisam dobio nijedan odgovor – izjavio je gradonačelnik Šapca.
On je dodao da ono što je u utorak video u Bukoru i u Mesnoj zajednici Donji Šor nešto što ga je ozbiljno zabrinulo.
- To je rečnik i način na koji se komunicira sa građanima gde se lokalna vlast stavlja u kontru državi, političkim interesima, gde su građani taoci nekog drugog ko nije i ne misli isto kao SNS. To je opasno i nekorektno. Štetno je što se koriste stranački aktivisti i funkcioneri da proizvode mržnju i bes među građanima i da stvaraju loš odnos. Imali smo skoro ozbiljno svedočanstvo lošeg postupanja nasilničkog postupanja vlasti, pa se desilo to što se desilo na Kosovu sa Oliverom Ivanovićem. To je tragična posledica jako lošeg rečnika koji se koristi kod nas – istakao je Zelenović.
Gradonačelnik je pozvao sve građane, a naročito predsednika Srbije da povedu računa o rečniku i posledicama koji takav rečnik može da proizvede.
- Pozivam građane da jako vode računa, kao što pozivam i šefa SNS, koji je i šef ministarki Mihajlović i predsednik ove države, da jako povedu računa o rečniku i o posledicama koji takav rečnik proizvodi u našem političkom životu, jer ko zna šta sve može da se dogodi iza ovoga. Možda će zaista nekakavi ljudi da pomisle da je došlo do nekakve okupacije u ovom gradu, pa će se odlučiti da baš ovde preuzmu stvari u svoje ruke kao što su negde drugde preduzeli. Ovakvo postupanje dovodi do elementarnog nereda u društvu – napomenuo je Zelenović.
On se osvrnuo i na primedbe koje su se čule tokom razgovora ministarke sa meštanima Bukora. Smatra da je veoma neukusno koristiti decu u te političke svrhe u koje ih koristi SNS.
- Mi kao grad plaćamo mesečne karte za svako dete u Osnovnoj školi koje se vozi u našem gradu. Plaćamo za 1.684 učenika mesečnu kartu, svakog meseca redovno, za svako dete koje putuje više od četiri kilometra. To košta 42 miliona dinara godišnje. Deci iz Bukora, učenicima viših razreda Osnovne škole, njih 37 koji idu u školu u Krivaji, mi plaćamo prevoz. Za četvorogodišnju školu u koju idu deca u Bukoru, niko nikada nije tražio mesečnu kartu. Škola se nalazi u centru Bukora i ako ima neko dete koje putuje više od četiri kilometra, u šta sumnjam, grad će platiti kartu.Činjenica je da to ima više veze sa tim da stranački to izgleda veoma lepo po njih da se spomenu neka deca kojima je nešto teško i nešto pate dodao je gradonačelnik.
Kad je reč o putu, Zelenović se zapita kojim je to putem ministarka stigla u Bukor.
- Ako to nije onaj isti put koji je Direkcija za puteve ovog grada uradila pre nekih 17 godina, kao što je i uradila 115 kilometara u Pocerini i kao što je uradila 15 kilometara puteva u Bukoru, ne znam koji je. Neki su pripremljeni za asfaltiranje, ali nisu završeni zato što grad Šabac treba da uradi puteva u našem kraju za 16 miliona evra, i treba da uradi ulice u našem gradu koje su manje-više dotrajale za 12 miliona evra. I mi imamo prioritete – odgovorio je gradonačelnik.
Prioritet Grada je, kako je rekao, izgradnja nove saobraćajnice kroz industrijsku zonu koja će da poveže sve fabrike koje tamo rade i spojiti ih sa najbržom linijom do auto-puta, a to je put preko Drenovca za koji nedostaje baš taj deo koji država treba da uradi.
- Odlučili smo da uradimo i put ka luci pošto u maju treba da se otvori međunarodna luka u našem gradu. I to je projekat koji vredi između 65 i 70 miliona dinara. To su u ovom trenutku naši prioriteti spram budžeta – naglasio je Zelenović.
On je na kraju dodao da ministarku nije pozvao da dođe u Dunjića kuću da piju kafu, nego da bi pričali o svim ovim temama.
- I ja imam puno posla kao i ona, ali ono šta je ona juče uradila je čista zloupotreba funkcije i zvanja kojim se ona bavi iskorišćena u strogo političke svrhe koji nama ovde slede – zaključio je Zelenović.
Nismo videli
5,6 miliona evra za vodu
- Što se tiče vode, stvarno ne znam o kakvih 5,6 miliona evra se radi. Te pare nikada ovde nisu stigle. Možda od neke prethodne vlade, ali poslednjih pet, evo sada već i šest godina, od Vlade 5,6 miliona evra za vodu nije došlo. Mi učestvujemo zajedno u projektu izgradnje Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, i to 150 miliona grad, 150 miliona daje Direkcija za vode, ali od tih sredstava ništa nije potrošeno. To to tek treba da se radi. Taj projekat radimo zajedno sa državom, kao što zajedno sa državom radimo struju koja nedostaje našem gradu, ali eto oni nisu hteli da rade, Mi smo rekli – u redu, daćemo pola para samo da počne da se radi, jer je ta struja neverovatno važna za dalji razvoj industrijske zone – rekao je Zelenović.

Tražili pare za novogodišnji koktel
- Građani Bukora su imali referendum i odlučili kako će da potroše 1,2 miliona dinara od povraćaja poreza na imovinu. Da aktivisti i čelnici SNS nisu agitovali protiv, taj bi referendum bio uspešniji. Niko nije spominjao put. Tražili su iz Mesne zajednice sredstva za organizovanje novogodišnjeg koktela i mi to nismo odobrili - napomenuo je Zelenović.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa