24. februar 2011.24. feb 2011.
SNEŽANA MARKOVIĆ-SAMARDžIĆ U ŠAPCU

CENTAR SPORTA

Sedam odsto stanovništva u Šapcu aktivno se bavi sportom. Ozbiljan odnos prema sportu potvrđuje i činjenica da se iz gradskog budžeta za sport izdvaja 4,7 odsto. Šapčani su ne samo uspešni rukometaši, kajakaši, fudbaleri, već su najbolje rezultate pokazali i na seoskim olimpijskim igrama, navela je ministarka sporta i omladine
U radnoj poseti Šapcu prošlog utorka boravila je ministarka za sport i omladinu u Vladi Republike Srbije Snežana Marković Samardžić. Najpre je posetila Ekonomsko-trgovinsku školu, gde se za potrebe učenika tri škole gradi sportska hala. Kako je istakla, ovako važan objekat dragocen je ne samo za đake već i za sve ljubitelje sporta u gradu koji se ponosi sportskom tradicijom.
Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević priredio je u Gradskoj kući prijem za ministarku Samardžić, učesnike i organizatore revijalnog rvačkog meča između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država i predstavnike kompanije US Steel koji su podržali ovaj susret. Pozdravljajući prisutne, gradonačelnik je organizaciju meča okarakterisao kao značajno priznanje za šabački rvački klub „Vitez“ ali i za čitav grad.
Ministarka Samardžić izrazila je zadovoljstvo zbog održavanja ovakvog sportskog događaja u Šapcu.
- Politika Ministarstva sporta jeste da se važni sportski događaji izmeštaju iz Beograda. Šabac je, u sportskom smislu, po mnogo čemu impresivan grad. U prilog tome govori podatak da se sedam odsto stanovništva u Šapcu aktivno bavi sportom. Ozbiljan odnos prema sportu potvrđuje i činjenica da se iz gradskog budžeta za sport izdvaja 4,7 odsto. Šapčani su ne samo uspešni rukometaši, kajakaši, fudbaleri, već su najbolje rezultate pokazali i na seoskim olimpijskim igrama, navela je ministarka sporta.
Prisutnima se obratio i Metju Perkins, generalni direktor US Steel Srbija. Izrazivši zahvalnost gradu za organizaciju sportskog susreta reprezentacija Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, Metju Perkins je istakao da kompanija US Steel više od osam godina uspešno posluje na ovim prostorima. Pri tom, u svakoj prilici vodi računa o društvenom životu grada i pruža podršku događajima koji afirmišu humanost, sport, umetnost, zdrav odnos prema životnom okruženju. Skupu je prisustvovao i Dejvid Rintul, predsednik US Steel Košice i potpredsednik kompanije za Evropu.
U ime američke rvačke reprezentacije, gradu Šapcu i Rvačkom savezu Srbije za organizaciju događaja zahvalio je Momir Petković, selektor američkog tima, inače proslavljeni srpski rvač.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa