25. januar 2018.25. jan 2018.
Ponovljen uspeh na turniru robotike
Državno FLL prvenstvo “Voda je Živa“

Ponovljen uspeh na turniru robotike

Državno FLL prvenstvo “Voda je živa“, održano je prošle subote u Beogradu. Ekipa „Legonauka“, Centra za stručno usavršavanje Šabac, koju čine šest učenika OŠ „Stojan Novaković“, zajedno sa četiri učenika OŠ „Nikolaj Velimirović“ i mentorima, nastavnicima informatike i tehnike Ivana Novaković (koja je kao prošlogodišnji najbolji mentor sezone uručila tu titulu ovogodišnjem najboljem mentoru), dipl. inž. Predrag Vasić i nastavnicom biologije i hemije Marijana Radaković su osvojili prvo mesto i trofej u jednoj od četiri kategorije.
Treba pomenuti i to da na takmičenju osim osnovaca učestvuju i učenici prve godine srednjih škola, tako da su naši đaci znanje pokazali i pred učenicima i mentorima najtrofejnije škole u Srbiji, kada je robotika u pitanju - Politehnike, čiji su đaci ove godine u Šangaju osvojili nagradu.
-Želimo da se zahvalimo Zavodu za javno zdravlje Šabac, za pomoć pri izradi projekta (koji spada u jednu od kategorija). Zadovoljni smo rezultatima i nadamo se da ćemo na ovaj način doprineti promociji turnira, robotici u školama i zainteresovati još učenika i nastavnika za ovakav način rada. Nama je ovo jedno veliko iskustvo i mnogo ostvarenih poznanstava koja će nam pomoći da budemo još bolji u sledećoj sezoni - navode u šabačkoj „Legonauci“.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa