25. januar 2018.25. jan 2018.
RAZGOVOR SA GRAĐANIMA O PROBLEMIMA
MIHAJLOVIĆ POSETILA ŠABAC

RAZGOVOR SA GRAĐANIMA O PROBLEMIMA

Potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović posetila je u utorak Šabac i Bukor. Ministarka je u Bukoru obišla neasfaltirani put koji ovo selo povezuje sa Koceljevom i Osečinom i obećala da će on biti urađen. Posle toga, u prostorijama Mesne zajednice Donji šor u Šapcu razgovarala je sa građanima Šapca o problemima i mogućnostima da se oni reše.
Ministarka je istakla da je u Šabac došla da bi razgovarala o infrastrukturi i da čuje od građana da li je sve zaista dobro i može li da se učini više kako bi bilo još bolje.
-Mi slušamo kako je u Šapcu sve dobro, lepo i kako sve odlično finkcioniše. Došla sam da razgovaram sa građanima da rešimo probleme koji nisu rešeni. Bila sam u Bukoru i srećna sam što ćemo njihov problem rešiti, rekla je Zorana Mihajlović.
Prema ministarkinim rečima, postignut je dogovor sa Putevima Srbije da se 4,5 kilometara puta u Bukoru asfaltira, iako je to u nadležnosti lokalne samouprave. Mihajlovićeva je istakla da Vlada Srbije na sve građane gleda isto, bez obzira u kom gradu žive.
-Često slušamo o tome kako je šabačka vlast sve uradila sama i da Vlada Republike Srbije nije ni u čemu pomogla. Činjenice kažu potpuno drugačije. Vlada je dala više od 10 miliona evra da bi kompanija “Jazaki” radila u Šapcu i zaposlila 1.700 ljudi. Pored toga, Vlada je uložila 5,6 miliona evra u “Vodovod”. Dat je i dodatni novac za zapošljavanje ljudi. Samo prošle godine izdvojeno je 230 miliona dinara za puteve u Šapcu, a blizu dve milijarde dinara za Mačvanski okrug. Mi ne delimo žude i ne pravimo gradove prvog i drugog reda, mi radimo za Srbiju, navela je Zorana Mihajlović.
Građani su Ministarki iznosili različite probleme za koje smatraju da nemaju dovoljno razumevanja od lokalne samouprave, kao i određene projekte za poboljšanje uslova života. Svi predmeti su zavedeni, a dokumentacija kopirana i odneta u Beograd, da bi se u narednom periodu razmotrilo šta može da bude urađeno.
Oko 50 građana Šapca iznelo je svoje probleme ministarki. Zorana Mihajlović se zahvalila poslanicima Srpske napredne stranke Blaži Kneževiću i Bobanu Birmančeviću što su je pozvali u Šabac.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa