25. januar 2018.25. jan 2018.
foto: fie.org

foto: fie.org

MAČEVANjE – SVETSKI JUNIORSKI KUP

Najbolji dvojac u Šapcu

Šabac i hala “Zorka” ugostiće kroz devet dana najbolje mačevaoce sveta u konkurenciji juniora na Svetskom kupu, zvaničnom takmičenju iz kalendara FIE (Međunarodne mačevalačke federacije). Kako se boduje za zvaničnu rang-listu, očekivao se dolazak najboljih boraca planete, a potvrda njihovog odziva stigla je i na zvanični sajt FIE gde su svoje učešće potvrdila dva zvanično najbolja mačevaoca juniora na svetu, vodeći Čeh Jakub Jurka i trenutno drugi na rang-listi, Italijan, Valerio Kuomo. Do sada je put u Srbiju “bukiralo” oko 150 mačevalaca iz 29 država, a broj bi trebalo da bude još veći kako se start bude približavao.
Takmičenje obuhvata samo mač kao oružje i jedno je od osam zvaničnih Svetskih kupova u svetu tokom godine, odnosno jedno od tri koja organizuju evropske države. Uz Šabac, mačevaoci će voditi borbe u Italiji i Nemačkoj.
Prvi dan Svetskog kupa je u subotu, 3. februara od 7 sati, a zvanično otvaranje je od 18 časova. Mala svečanost će biti i svojevrsni uvod u finalne borbe pojedinačne kategorije. U nedelju, 4. februara startuju ekipna takmičenja.
Organizatori SK je Mačevalački savez Srbije (MSS), tehnički organizator MK “Cerski junaci 1914” Šabac, a pokrovitelji su Grad Šabac, Sportski savez Šapca i Turistička organizacija Šapca.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa