Info

1. februar 2018.1. feb 2018.
foto: vaterpolovesti

foto: vaterpolovesti

Poslednja pauza

Pobeda i remi u Dalmaciji, uz povoljni ishod u Nišu, ostavili su "Šabac" u borbi za drugo mesto. U nedelji pauze od utakmica, sledi sparingovanje i jači intenzitet treninga
Pobeda i remi u Dalmaciji, uz povoljni ishod u Nišu, ostavili su Šabac u borbi za drugo mesto. Predstojeća pauza poslednja do juna. Više treninga i sparingovanje najbolja priprema za gust kalendar
Letošnji žreb je odlučio da Vaterpolo klub “Šabac” bude slobodan u drugom i 11. kolu Regionalne lige. Za sada se sezona odvija prema planovima, ekipa učvršćena na poziciji tri, gleda ka novosadskoj “Vojvodini”, baražu za A1 ligu, ali i već sada gradi formu za domaću Super ligu. Vikend bez utakmica ne znači odmor za igrače koje predvodi Mirsad Zajmović, naprotiv, to označava još intenzivnije treninge jer uskoro sledi raspored gde će biti i po dve ili tri utakmice za sedam dana.
- Posle pobede u Zadru 15:11 i remija sa Šibenikom 5:5 ekipa je dobila tri slobodna dana, a od srede se radi u punom intenzitetu. Imaćemo sparing na domaćem bazenu i još intenzivniji rad jer je primetan pad u formi posle Kupa – ističe sportski direktor Anto Vasović.
Nemanja Budurin se oporavio posle povrede, prošli su i virusi, te za sada je kompletan tim na raspolaganju Zajmoviću za težak i zanimljiv rasplet u Jadranskoj ligi i početak domaćeg takmičenja.
- Mnogi su Vojvodinu proglasili timom koji će biti drugi, naročito posle našeg remija u Šibeniku, a onda njih ubedljivo pobedi “Nais”. Šibenik je tim koji se i te kako pojačao, ne zaboravite da im Vojvodina gostuje u poslednjem kolu. Niš vidi sigurno šansu u nekom našem kiksu, uz to im i gostujemo. Vojvodina dolazi u Šabac, a čak i ona može da pomuti planove Zvezdi ukoliko je pobedi u Novom Sadu. Kataro, Zadar, Valjevo su timovi znatno jači na svom bazenu i mogu da naprave probleme u toj borbi. Zanimljivo proleće je pred nama – dodaje Vasović.
Ove godine će vaterpolo sezona zaći i u leto, a igrački kadar koji je započeo sezonu, u VK “Šapcu” će je i izneti do kraja.
- Bez odlazaka i dolazaka, posle ove više nema pauze i moramo raditi kondiciono i tehnički. Kada je mnogo utakmica, često fizička sprema presudi, to moramo dočekati spremni – zaključuje Anto Vasović.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa