1. februar 2018.1. feb 2018.
INDUSTRIJSKA ZONA U FOKUSU
MILAN VASIĆ, DIREKTOR JAVNOG PREDUZEĆA „INFRASTRUKTURA“

INDUSTRIJSKA ZONA U FOKUSU

Direktor Javnog preduzeća „Infrastruktura“ u Šapcu Milan Vasić kaže za „Glas Podrinja“ da je grad Šabac mnogo uradio u proteklom periodu kada je reč o Severozapadnoj radnoj zoni.
Ti radovi, i taj deo Šapca su proglašeni za prioritete, pa je samim tim i najviše novca otišlo upravo u infrastrukturne radove u toj zoni.
- Prošle godine je potrošeno oko 200 miliona dinara za uređenje Severozapadne industrijske radne zone. Urađen je parking kod fabrike „Jazaki“ kao i nekoliko ulica. To je, uostalom, bila i naša obaveza prema investitorima. Deo novca će se svakako vratiti u gradsku kasu od poreza i doprinosa – kaže Vasić.
Kada je reč o godini pred nama, Vasić ističe, kao jednu od najvažnijih stavki, ugovor koji je potpisan sa ODS za izgradnju trafo-stanice Šabac 5.
- Radi se o trafo-stanici snage 31,5 megavata što će u perspektivi omogućiti nesmetano snabdevanje električnom energijom celokupne zone. To je osnovni preduslov za funkcionisanje te zone. Bili smo spremni i sami da izfinansiramo takav projekat, ali na kraju je postignut dogovor koji je rezultirao potpisivanjem ugovora – ističe Vasić.
Direktor „Infrastrukture“ podseća da u prioritete spada i povezivanje Severozapadne zone sa saobraćajnicom koja vodi do auto-puta, kao i izgradnja puta do Luke.
- U planu je i da rekonstruišemo put od fabrike „Mondi“ do Mlekare, jer je ta deonica prepoznata kao najvažnija ulica za komunikaciju u celoj zoni.
Put za autoput i put do luke, rekonstruisaćemo u ulici od fabrike Mondi do mlekare, jer je to prepoznato kao najvažnija ulica za komunikaciju u celoj zoni. U očekivanju početka rada fabrike „Kendi Raš“ već je raspisan tender za asfaltiranje ulice i time završavamo sve obaveze prema ovom investitoru – naglašava Vasić.
Prema njegovim rečima, za ovu godinu su planirana sredstva za infrastrukturne radove u iznosu od oko 250 miliona dinara.

N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa