Инфо

Берза

  • aero 1.122 ▲ 0,09%
  • impl 3.002 ▲ 0,07%
  • kmbn 2.187 ▲ 0,46%
  • kmbnpb 699 ▲ 2,64%
  • lklg 900 ▼ -0,11%
  • mtlc 2.018 ▲ 0,40%
  • niis 684 ⚫ 0,00%
  • sjpt 149 ▲ 4,93%
  • tgas 11.000 ⚫ 0,00%
(1. фебруар 2018.)
МИЛАН ВАСИЋ, ДИРЕКТОР ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА „ИНФРАСТРУКТУРА“

ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА У ФОКУСУ

ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА У ФОКУСУ
Директор Јавног предузећа „Инфраструктура“ у Шапцу Милан Васић каже за „Глас Подриња“ да је град Шабац много урадио у протеклом периоду када је реч о Северозападној радној зони.
Ти радови, и тај део Шапца су проглашени за приоритете, па је самим тим и највише новца отишло управо у инфраструктурне радове у тој зони.
- Прошле године је потрошено око 200 милиона динара за уређење Северозападне индустријске радне зоне. Урађен је паркинг код фабрике „Јазаки“ као и неколико улица. То је, уосталом, била и наша обавеза према инвеститорима. Део новца ће се свакако вратити у градску касу од пореза и доприноса – каже Васић.
Када је реч о години пред нама, Васић истиче, као једну од најважнијих ставки, уговор који је потписан са ОДС за изградњу трафо-станице Шабац 5.
- Ради се о трафо-станици снаге 31,5 мегавата што ће у перспективи омогућити несметано снабдевање електричном енергијом целокупне зоне. То је основни предуслов за функционисање те зоне. Били смо спремни и сами да изфинансирамо такав пројекат, али на крају је постигнут договор који је резултирао потписивањем уговора – истиче Васић.
Директор „Инфраструктуре“ подсећа да у приоритете спада и повезивање Северозападне зоне са саобраћајницом која води до ауто-пута, као и изградња пута до Луке.
- У плану је и да реконструишемо пут од фабрике „Монди“ до Млекаре, јер је та деоница препозната као најважнија улица за комуникацију у целој зони.
Пут за аутопут и пут до луке, реконструисаћемо у улици од фабрике Монди до млекаре, јер је то препознато као најважнија улица за комуникацију у целој зони. У очекивању почетка рада фабрике „Кенди Раш“ већ је расписан тендер за асфалтирање улице и тиме завршавамо све обавезе према овом инвеститору – наглашава Васић.
Према његовим речима, за ову годину су планирана средства за инфраструктурне радове у износу од око 250 милиона динара.

Н. К.

Најновији број

17. јануар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa