1. februar 2018.1. feb 2018.
PRIORITET - PRIKLjUČENjE NA MREŽU
DANIELA LOVRIN GAVRILOVIĆ, DIREKTORKA
JKP „VODOVOD – ŠABAC“

PRIORITET - PRIKLjUČENjE NA MREŽU

Jedan od glavnih ciljeva šabačkog vodovoda jeste priključenje što većeg broja domaćinstava na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Na području grada Šapca izgrađena je vodovodna mreža od 400 kilometara i kanalizaciona od 200 kilometara.
Daniela Lovrin Gavrilović, direktorka Vodovoda, za „Glas Podrinja“ ističe da u ovom trenutku postoje slobodni kapaciteti za priključenje oko 3.500 domaćinstava na vodovodnu i oko 1.800 na kanalizacionu mrežu.
- Priključenje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu je od ogromnog značaja za naše građane. Pre svega, kada govorimo o priključenju na vodovodnu mrežu građanima se na taj način obezbeđuje kvalitetna pijaća voda. Kada je reč o kanalizacionoj mreži, izuzetno je važno da se građani priključe tamo gde postoje tahničke mogućnosti. Veliki problem predstavlja činjenica da mnogobrojne septičke jame ne zadovoljavaju sanitarne uslove. Takve septičke jame ugrožavaju zemljište na kome se nalaze i ukoliko građani nisu priključeni ni na vodovodnu mrežu nego koriste bunar, mogu da ugroze i ispravnost vode u bunaru – kaže direktorka šabačkog vodovoda.
Prema njenim rečima, ovo preduzeće ima nameru da u velikoj meri relaksira građane u smislu uslova za priključenje na već postojeću mrežu. Priključak na vodovodnu mrežu košta 450 evra, u dinarskoj protivvrednosti, i plaća se na 36 mesečnih rata. Cena priključka na kanalizacionu mrežu košta 600, s tim što se 300 evra plaća po potpisivanju ugovora, a ostatak na mesečne rate.
-Naša je ideja, a pregovori sa poslovnim bankama su u toku, da celokupan iznos bude kreditiran sa minimalnom kamatom. Na taj način se u velikoj meri olakšava građanima finansiranje priključka na kanalizacionu mrežu, a Vodovod odmah dobija sredstva koja može da investira u dalje širenje mreže – objašnjava Lovrin Gavrilović.
Ona navodi da Vodovod uskoro kreće sa kampanjom koja ima za cilj da informiše sve građane koji imaju mogućnost da se priključe na postojeću mrežu.
- Želimo da građanima predstavimo sve mogućnosti, uslove, ali i prednosti priključenja na postojeću mrežu. I ovim putem pozivam sve zainteresovane građane da nam se jave ukoliko su zaniteresovani za priključenje na mrežu, a Vodovod će učiniti sve da do ralizacije posla dođe u najbržem mogućem roku – naglašava Lovrin Gavrilović.

N. K.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa