1. februar 2018.1. feb 2018.
Krivina u ogledalu

DELIJE, DILEJE, DEBILI

U ovoj zemlji definitivno ima mnogo više budala nego što iole normalnija glava može da zamisli. Sada su počeli da izviru progresivnom brzinom, a neki samo dodatno dokazuje da je ludnica kanda ostala otključana.
Dok jedan pevač koji će da uveseljava birače svake opštine u Beogradu i van Beograda gde će narod na glasanje 4. marta, sa nacionalne televizije razrešava palanačkom logikom ubistvo francuskog navijača na beogradskim ulicama, neka druga budala preti da će da nam mobiliše sinove za nov kosovski boj. Ne brinite, tu je i treća budala, možda i najopasnija – Đuka Moler, narodni poslanik. Za jednu kolumnu i previše budala na jednom mestu.
Ova poslednja, Đuka Moler podržava Zvezdine Delije u nastojanju da mladom košarkašu Alenu Omiću, slovenačkom reprezentativcu bošnjačkog porekla, zagorča boravak u Beogradu i tera ga iz ovog kluba zbog toga što mu je otac bio snajperista tokom rata u BiH na suprotnoj strani.
- Šta je sledeće, da za Zvezdu igraju sinovi Nasera Orića ili Ramuša Haradinaja – upitao se Đuka Moler u svom video blogu.
Zaboravio je Đuka Moler da je ekspozitura njegove stranke na Kosovu, Srpska lista, u koaliciji sa tim Haradinajem. Pa, ako su u koaliciji, što ne bi neko iz te koalicije zaigrao basket malo sa našima? Samo su dileje, da ne kažem debili mogli da postave onaj transparent „dobrodošlice“ mladom Omiću, i uspeli su da ga postave. Od tog transparenta se čak postidela i Ana Brnabić kojoj je uglavnom sve OK. Problem je što je tih budala uvek više nego onih drugih.
Predvodnik Vučićeve desnice koji se odaziva na ime Miša Vacić veruje da ćemo sa Vulinom na čelu i užu asistenciju Lazanskog za manje od tri sata da oslobodimo Sever Kosova. Veruje i to da će da komanduje mobilizacijom još jedne generacije boraca za nebesku Srbiju. Vidi Vaciću, neki drugari iz ovog grada su ti već poručili da će lično da te išamaraju ako bilo čije dete mobilišeš, a ja te molim zbog samog sebe i moje vere u Božju ljubav, što pre potraži stručnu pomoć i priključi se malo na struju. Prijaće i tebi, a i nama.
Ne kaže naš narod – dok je ovaca biće i šišanja. Sve dok je većina takva kakva je, Aca Lukas će da peva, Miša Vacić će da mobiliše, a Đuka neće da moleriše, nažalost.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa