1. februar 2018.1. feb 2018.
USPEŠAN POČETAK ZIMSKE KAMPANjE
PRVA AKCIJA DOBROVOLjNOG DAVANjA KRVI U KOCELjEVI

USPEŠAN POČETAK ZIMSKE KAMPANjE

Prošlog petka u organizaciji Crvenog krsta Koceljeva održana je prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi kojom je obeležen početak Zimske kampanje. Krv je ponudilo 39, a dalo tri davaoca manje. Prvi put dragocenu tečnost dalo je šest lica.
–Prva akcija od 14 planiranih u ovoj godini završena je uspešno. Veliki broj davalaca se odazvao i dugujemo im veliku zahvalnost zbog toga - izjavio je sekretar Milan Glumac i dodao da je već sledeća akcija planirana za 14.februar.
–Neki toga dana obeležavaju Dan zaljubljenih pa je to prilika da odgovorimo na pitanje: “Šta je ljubav?”. Inače, obe akcije se organizuju u okviru Zimske kampanje Instituta za transfuziju krvi Srbije. U prošloj godini za rezultate postignute upravo u ovoj kampanji dobili smo Srebrnu plaketu šampion solidarnosti i nadam se da ćemo u ovoj godini biti još uspešniji jer se zaista trudimo da održimo kontinuitet u radu i poboljšamo aktivnosti u svim oblastima delovanja - naglasio je Glumac.
Pored dobrovoljnog davalaštva krvi Crveni krst Koceljeva je veoma uspešan u pružanju usluga obuke iz prve pomoći. Takođe važni segmenti su rad magacina polovnih stvari, briga i pomoć starijima, prikupljanje i raspodela humanitarne pomoći, u okviru zdravstvene delatnosti stalna akcija kontrole krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, edukacija građana i mladih u cilju unapređivanja zdravstvene kulture. U toku godine iz koceljevačkog Crvenog krsta najavljuju obuku za učenike u cilju osposobljavanja i jačanja kapaciteta kao odgovor u slučaju elementarnih nepogoda i nesreća.
–Pored ovih oblasti obraćamo posebnu pažnju na organizaciono jačanje pa stoga pozivamo sve koji žele da učestvuju u misiji Crvenog krsta da nam se pridruže kao volonteri i učestvuju u nekom od naših volonterskih programa - poručio je sekretar opštinske humanitarne organizacije.
V. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa