8. februar 2018.8. feb 2018.
JAVNO-KOMUNALNO PREDUZEĆE „VODOVOD ŠABAC’’

PREGOVORI SA BANKAMA PRI KRAJU

Rukovodstvo Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod Šabac“ privodi kraju pregovore sa poslovnim bankama u vezi sa kreditiranjem priključka na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.
Prema rečima direktorke ovog preduzeća Daniele Lovrin Gavrilović uskoro bi trebalo da se postigne dogovor i potpiše ugovor sa jednom poslovnom bankom koja bi ponudila najpovoljnije uslove za kreditiranje.
- Želimo da se što više naših sugrađana priključi na postojeću mrežu i to po najpovoljnijim uslovima. Kada govorimo o tim uslovima, ideja je da to bude minimalna kamata za kreditiranje priključenja na mrežu - rekla je direktorka Vodovoda.
Priključak na vodovodnu mrežu košta 450 evra u dinarskoj protivvrednosti i plaća se na 36 mesečnih rata, dok je za priključenje na kanalizacionu mrežu potrebno izdvojiti 600 evra.
- Kada je reč o priključenju na kanalizacionu mrežu, građani su do sada morali odmah da daju polovinu iznosa od 300 evra u dinarskoj protivvrednosti, a ostatak na rate. Sada želimo da građanima olakšamo pristup već izgrađenoj mreži i da ceo iznos od 600 evra bude kreditiran i to sa minimalnom kamatom - naglasila je Lovrin Gavrilović.
Na teritoriji grada Šapca slobodni kapaciteti za priključenje na vodovodnu mrežu su oko 3.500 domaćinstava, a za kanalizacionu oko 1.800.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa