8. februar 2018.8. feb 2018.
DS PROSLAVILA 28. ROĐENDAN

NE ODUSTAJEMO OD BORBE ZA SRBIJU

Demokratska stranka (DS) obeležila je 3. februara 28 godina od osnivanja kada je,1990. godine, formirana kao jedna od prvih stranaka po uvođenju višepartijskog sistema u Srbiji.
Najpre kao opoziciona, a od 2000. godine kao stranka koja je participirala u vlasti, DS je bila učesnica svih važnih političkih i društvenih procesa u zemlji. Predvodila je akcije opozicije koje su dovele do pada režima Slobodana Miloševića i dala prvog demokratski izabranog predsednika Vlade dr Zorana Đinđića.
Prema rečima predsednika Gradskog odbora DS Šabac Dušana Kostadinovića značaj Demokratske stranke na političkoj sceni Srbije, i pored svih zlonamernih nastojanja sadašnjih političkih protivnika, ne može se i ne sme zanemariti jer je neosporna činjenica da se nijedna velika demokratska promena u našem društvu nije desila bez Demokratske stranke.
-Nikada se nijedna pozitivna politička promena u Evropi u poslednjih sto godina, koja je donela dobro ljudima, nije desila bez političkih stranaka. Nikada se nijedna pozitivna politička promena u Srbiji nije desila bez Demokratske stranke – ističe Kostadinović.
Iz Demokratske stranke su povodom svog 28. rođendana uputili obećanje građanima da ni danas neće odustati od borbe za Srbiju, jer je situacija u zemlji, zbog nakaradne naprednjačke vlasti, ponovo loša. Glavna misija demokrata u narednom periodu biće, da na prvom mestu, oslobode zemlju od straha, koji je ponovo zavladao, kako bi potom i cela Srbija mogla da se oslobodi od Naprednjačke vlasti.
Kao svetao primer da je to moguće učiniti Kostadinović izdvaja upravo Grad Šabac, gde je Demokratska stranka, zahvaljujući kvalitetnoj politici i stručnim ljudima koje okuplja, učestvovala, i učestvuje, u vođenju Grada i donošenju svih dobrih odluka.
-Šabac je oduvek bio jako uporište Demokratske stranke. Demokratska stranka, sa svojim stručnim ljudima, učestvovala je u donošenju svih dobrih odluka vezanih za naš grad – naglašava predsednik šabačkih demokrata, koji ovom prilikom dodaje: „Demokrate u Šapcu imaju snage i znanja da odbrane demokratiju i sačuvaju grad od naprednjaka“. Da je sigurno da će, upravo po uzoru na Šabac, Demokratska stranka ponovo biti stožer demokratije u čitavoj zemlji, bez dileme, ističu u Šabačkom DS.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa