8. februar 2018.8. feb 2018.
BESPLATNI PREGLEDI ZA ŽENE POCERINE
DOM ZDRAVLjA “DR DRAGA LjOČIĆ”

BESPLATNI PREGLEDI ZA ŽENE POCERINE

Redovni ginekološki pregledi čuvaju zdravlje žene, poruka je još jedne akcije preventivnih pregleda koju je Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” iz Šapca, ovoga puta, realizovao u ambulanti u Krivaji, a u okviru Evropske nedelje prevencije karcinoma grlića materice. Tokom ove akcije ginekološki pregled obavile su 44 žene, a mamografski zakazale dvadeset dve.
– Odziv žena našim akcijama je sve veći, što znači da doprinosimo razvoju svesti o značaju prevencije i redovnih kontrola. Ovde smo pozvali žene iz ovog i susednih sela Pocerine, Rumske, Metlića, Volujca. Mi radimo ovakve akcije kako bismo stvorili više mogućnosti za žene na selu, ali organizujemo i predavanja, radimo sistematske preglede studentske populacije, preglede žena po kolektivima, jer je karcinom grlića materice najpreventabilniji karcinom i u premalignoj fazi otkrivene promene mogu se lečiti sa uspehom – rekla je dr Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac.
Akcija u Krivaji okupila je veliki broj žena iz Pocerine.
– Dosta nam ovo znači da ne idemo u Šabac, da tražimo svog lekara. Mnogo žena na selu nema vremena za to i svakoj bi ženi preporučila da ode na ovaj pregled – poručila je jedna od meštanki ovog sela, čija je zajednička ocena bila da su ovakvi pregledi veoma korisni, jer pružaju više mogućnosti ženama na selu da provere svoje zdravlje.
Broj obolelih od kancera grlića materice je u porastu u našoj zemlji. Srbija je na neslavnom četvrtom mestu po obolevanju od kancera, treća je po umiranju od ove bolesti. Ovi podaci potvrđuju potrebu za kontinuiranim aktivnostima koji će doprineti većem odzivu žena na poziv za preventivne preglede.
(http://www.dzsabac.org.rs/)

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa