8. februar 2018.8. feb 2018.
“Hajka na vuka”
NAJAVA PREMIJERE
U ŠABAČKOM POZORIŠTU

“Hajka na vuka”

U šabačkom pozorištu 8. februara u 20 časova premijerno će biti izvedena predstava “Hajka na vuka” u režiji Nataše Radulović, rađena po tekstu Ognjena Obradovića. Drama analizira savremene poteškoće društva i pojedinca.
“Hajka na vuka” je socijalna drama koja se na pomalo neobičan način bavi buđenjem najgorih ljudskih osobina i otkrivanjem tamnih kutaka ljudske duše, koji ostaju sakriveni sve do onog trenutka kada nam je život ugrožen. Osnovni princip i ono što je autorski tim predstave pokušao da prenese publici je problem konstantnog stajanja u mestu, kako društva tako i pojedinca, stalno ponavljanje jednog dana koji se nikada ne završava, zarobljenost u danu mrmota je najveće pitanje o kom treba razmisliti. Uprkos tome što je tema ozbiljna i donekle mračna, uvek postoji nada.
Rediteljka Nataša Radulović naglasila je da je tekst veoma kvalitetan i da je predstava nastala kao plod višemesečne saradnje sa kolegom i scenaristom Ognjenom Obradovićem.
- Mislim da “Hajka na vuka” donosi jednu novu energiju i da je izuzetno važno to što se mlada ekipa okupila, zajedno sa sjajnim šabačkim ansamblom. U pitanju je priča našeg vremena, bavimo se temom nedelanja i buđenja animalnog u ljudima u situacijama egzistencijalne krize. U pitanju je jedna socijalna drama koja se bavi problemom stajanja u mestu. Kako se suočavamo sa problemima i kako na njih ne reagujemo, odnosno kako loše reagujemo na svoje bližnje u trenutku kada nam život visi o koncu. Ono što je nama bilo izuzetno važno tokom ovog procesa je da sačuvamo neku vedrinu, tako da na kraju ove predstave publika ne bi trebalo da ponese teskobu, već energiju pitanja koje glasi “Šta uraditi kada se sve ruši?”- navela je Nataša Radulović i podelila svoje iskustvo o radu sa šabačkim ansamblom.
- Meni je pre svega velika čast ukazana time što sam pozvana da budem deo predstave i mislim da smo lepo radili. Izuzetno mi je prijao ovaj proces i za mene je predstavljao jednu vrstu škole jer je u pitanju jedna od mojih prvih predstava. Svakako ovo ću pamtiti kao veoma značajan projekat na koji ću gledati kao važnu školu s obzirom da je “Hajka na vuka” jedna od mojih prvih predstava. Želim da se zahvalim i samom pozorištu i kompletnom ansamblu na ukazanom poverenju i verujem da će ovo biti izvedba koju će publika rado gledati i analizirati.
- Šabačko pozorište živi i funkcioniše u gradu koji je pokazao da u svim vremenima veliku pažnju posvećuje kulturi. Šabačke ustanove kulture imaju dugu tradiciju, a brojni i kvalitetni kulturni događaji navikli su našu publiku na visoke standarde. Veoma svesni toga mi smo ambiciozno počeli 2018. godinu. Uz standardno dobar anasambl Šabačkog pozorišta imaćemo i jednu gostujuću glumicu. U pitanju je Iva Kevra - naveo je Aleksandar Stanković direktor Šabačkog pozorišta.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa