8. februar 2018.8. feb 2018.
SAMO POBEDA PRIHVATLjIVA
VATERPOLISTI ŠAPCA DOČEKUJU VALjEVO

SAMO POBEDA PRIHVATLjIVA

Dueli Šapčana i Valjevaca uvek imaju posebnu draž, ali kvalitet je na strani domaćih. Pobeda protiv Valjeva i u Zagrebu preduslov za zanimljiv finiš
Rivalstvo Šapca i Valjeva poznato je daleko izvan granica ovih gradova. Sport je uvek bio najbolje polje da se neka rivalstva iskažu. Nekada su ova dva grada imali ekipe u istim rangovima, te su ti dueli uvek bili posebno važni. Danas se to promenilo. Ukoliko posmatramo kolektivne sportove, Šabac je uspešniji u fudbalu, rukometu, Valjevci bolji u košarci i odbojci, te je vaterpolo preostao kao jedini u kome se reprezenti gradova takmiče u istom rangu. Ova sezona donosi četiri međusobna duela, a drugi je na programu kroz dva dana.
Iako imena nose iskru rivaliteta, VK “Šabac” je svakako favorit u meču sa “Valjevom”. U borbi za baraž Regionalne lige A2 verovatno prelomni će biti dueli sa Vojvodinom u Šapcu i protiv Naisa u Nišu, no da bi oni imali pomenutu snagu neophodno je osvojiti već upisane bodove u Šapcu i Zagrebu.
Gosti iz Valjeva su iskusan tim predvođen nekadašnjim prvotimcem Šapca, Ivanom Rackovim, najboljim strelcem Markovićem i još jednim vaterpolistom koji je igrao za Šabac nedavno, Markom Matovićem. U prvom delu sezone Šapčani su lakše nego što rezultat 9:7 kaže, slavili u Petnici. Prethodno kolo ovdašnji tim je bio slobodan, dok je “Valjevo” pobedilo “fenjeraša” iz Zadra na svom bazenu.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa