15. februar 2018.15. feb 2018.
“Financial Times” svrstao Šabac u top 10 najboljih evropskih gradova  za investicije
Šabac dobio međunarodno priznanje da je među najboljim mestima u Evropi za investicije

“Financial Times” svrstao Šabac u top 10 najboljih evropskih gradova za investicije

“Financial Times” objavio je u utorak publikaciju u kojoj je Šabac svrstao među top 10 evropskih gradova budućnosti sa najboljom strategijom za privlačenje stranih direktnih investicija, u kategoriji gradova koji imaju manje od 100.000 stanovnika.
U istoj kategoriji “ Top 10 micro european cities of the future 2018/19 – Fdi Strategy” pored Šapca svrstani su i gradovi poput Limerika (Irska), Maribora (Slovenija) i Voterforda (Irska).
Ovo priznanje jednog od najuglednijih listova na svetu i najčitanijih među vodećim poslovnim ljudima širom sveta, dodeljuje se jednom u dve godine.
Priznanje najrespektabilnijih svetskih stručnjaka za ekonomiju otvara vrata za nove investicije i potvrđuje da je Šabac pouzdan partner, ocenjuje gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
-Ponosan sam što sam na čelu grada koji je dobio ovakvo priznanje. Kada respektabilan magazin kao što je Financial Times kaže da je Šabac jedna od najboljih destinacija za investiranje, znate da ste na pravom putu. Sve to je rezultat dobrog strateškog planiranja ljudi koji su dobili poverenje da vode ovaj grad, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
-Nije slučajno što je japanska kompanija Jazaki došla baš u Šabac. Pored Jazakija u Šapcu posluju i velike italijanske i austrijske kompanije, kao što su Mondi i Pasubio. Mi smo najbolje mesto za investiranje u Srbiji. Sada imamo potvrdu da smo među najboljima i u evropskoj konkurenciji, kaže gradonačelnik.
Iza ovog priznanja stoji neprekidni rad na unapređenju privredne klime Šapca.
U 2017. godini Šabac je svrstan u najefikasnije gradove Srbije jer najbrže izdaje upotrebne i građevinske dozvole. Grad Šabac dobitnik je i NALED-ovog BFC sertifikata za povoljno poslovno okruženje.
-U poslednje tri godine 38 domaćih i stranih kompanija odlučilo je da kupi zemljište u industrijskoj zoni i pokrene ili proširi proizvodnju u Šapcu. Broj nezaposlenih najmanji je u poslednjih 15 godina. Kada sam počeo da vodim grad, sa ljudima koji učestvuju sa mnom u odlučivanju, na listi nezaposlenih bilo je oko 12.600 građana, a sada ih je manje od 9.200, kaže gradonačelnik Zelenović.
Grad Šabac ima najveću industrijsku zonu u Srbiji. Severozapadna radna zona prostire se na više od 600 hektara kompletno infrastrukturno opremljenog zemljišta.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa