15. februar 2018.15. feb 2018.
Krivina u ogledalu

Braćo Hrvati

Braćo Hrvati, odustanite, namerili ste se na pogrešnog čoveka. Em mu niko nije bio u četnicima, em, nije bio u radikalima u vreme ratova devedesetih, em nije nikada upoznao niti video Vojislava Šešelja, a za Glinu zna samo sa geografske karte... Kako ne možete to da shvatite?
Napali ste drage kolege iz Zagreba, našeg predsednika za neke reči koje nije izgovorio tamo gde nije bio. Ako ne verujete, pogledajte na jutjubu. Liči malo na njega, ali je jasno da to nije on. I gde ste čuli da je rekao da će Glina da bude u velikoj Srbiji? Učinilo vam se? A, videli ste na tom jutjubu. Ma, shvatite da nije to on, to je neki drugi Aleksandar Vučić, a ne ovaj sada.
I znate šta, nije on navikao da mu neko postavlja škakljiva pitanja o prošlosti, preterali ste. Mogli ste lepo da vidite kako se postavljaju prava, hrabra pitanja na Pantovčku. To je oličenje slobodnog novinarstva, a ne ta pitanja o Glini. Pitanja iz usta novinara TV Pink i Studija B, to su prava pitanja. Još se iščuđavate sa kakvim pijetetom mu se postavljaju.
Niste vi, braćo Hrvati, navikli da vas neko gleda u oči i govori „istinu“. Red je bio da nas malo ostavi na miru, barem jedan dan, a da vama servira ono što mi svakodnevno kusamo. Samo, vi ste ga istrpeli jedan dan, a mi moramo ostatak godine. Tako to ide. Ionako je vama život uvek bio majka, a nama maćeha.
Ne znamo što ste se toliko razgnevili zbog našeg predsednika. Poklonio se vašoj zastavi, pozdravio vojnike, sedeo sa vašim nadbiskupom ispod slike „sveca“ Stepinca. Još samo da vam isplati i ratnu odštetu zbog nečega što je pričao, a nikada to nije izgovorio.
Kod vas u državi nema situacija kada se neke izjave date u prošlosti ne računaju, ili su izvađene iz nekog konteksta. Kod nas je to slučaj, maltene svakodnevni. Plašimo se, zbog toga da ćemo upravo mi srpski novinari ponovo da budemo krivi za svako postavljeno pitanje vas hrvatskih novinara plus moraćemo da slušamo tirade kako je hrabro i smelo koračao uzdignuta čela po snežno zavejanom Zagrebu i obezbedio struju za jedno selo i jedan kompjuter. Tako se to radi, braćo Hrvati.
Vama od srca hvala što ste ga provozali audijem, jer ovde stalno priča kako se neko drugi voza tom markom, a on nenaviknut na luksuz ne prepoznaje da se i kod nas voza omraženom „osmicom“.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa