15. februar 2018.15. feb 2018.
IPAK POZITIVAN ISHOD
HTEO DA SE SPALI U PEŠAČKOJ ZONI

IPAK POZITIVAN ISHOD

Rudić se povredio 2014. godine na poslu u JKP “Stari grad”. Posle nekoliko operacija leva ruka mu je amputirana iznad lakta. Kako navodi, veštaci iz Beograda ustanovili su da je bez ruke ostao zbog propusta tokom lečenja u Šapcu. Zbog toga je tužio Opštu bolnicu Šabac. Ističe da sudija Jovanović nije želela da prihvati veštačenje iz Beograda
Vlastimir Rudić iz Jelenče u utorak ujutru se pojavio pred Osnovnim sudom u Šapcu sa namerom da štrajkuje glađu dok se ne ispuni njegov zahtev za izuzećem sudije Slađane Jovanović u postupku koji vodi pred ovim Sudom. Istakao je da neće odustati od svog zahteva i da će se spaliti u pešačkoj zoni ako se sudija ne promeni. Ipak, u narednih sat vremena slučaj je dobio epilog.
Rudić se povredio 2014. godine na poslu u JKP “Stari grad”. Posle nekoliko operacija leva ruka mu je amputirana iznad lakta. Kako navodi, veštaci iz Beograda ustanovili su da je bez ruke ostao zbog propusta tokom lečenja u Šapcu. Zbog toga je tužio Opštu bolnicu Šabac. Ističe da sudija Jovanović nije želela da prihvati veštačenje iz Beograda, nego je prvo naložila da veštačenje vrši šabačka bolnica, protiv same sebe, a potom loznička. Takođe, kaže da mu nije dala ni reč da iznese svoju stranu priče.
Rudić je prvo tužio JKP “Stari grad” gde je zadobio povredu na radu. Sudija koji je vodio taj postupak prihvatio je veštačenje iz Beograda.
-Imam nalaz veštaka iz Beograda koji su utvrdili da je napravljen propust tokom mog lečenja i da mi je zbog toga leva ruka odsečena iznad lakta. Sudija koji je sudio u sporu sa “Komunalnim” prihvatio je to veštačenje, kao i Viši sud u Novom Sadu, ali sudija Jovanović neće. Prvo je naložila da veštači Šabačka bolnica. Uspeo sam da se izborim protiv toga, a onda je odredila da veštači loznička bolnica. Tamo mi je rečeno da oni imaju nepisano pravilo da oni ne terete šabačku bolnicu, kao ni šabačka bolnica njih. Tamo mi je ipak uzeto 20.000 dinara za veštačenje, ispričao je Rudić.
Tražio je izuzeće sudije od predsednika suda, ali je u ponedeljak njegov zahtev odbijen. Zbog toga se odlučio na radikalne poteze.
Kada je predsednik Osnovnog suda Milorad Maletić saznao da Rudić štrajkuje ispred zgrade pozvao ga je na razgovor. Nakon nekoliko minuta Rudiću je pozlilo i morala je da interveniše hitna pomoć. Čovek je prvo odbijao da mu bude pružena pomoć, ali je nakon molbi medicinskog osoblja i obezbeđenja iz Suda ipak pristao da ga sanitet odveze u ambulantu. Nakon ukazane pomoći pušten je kući.
Predsednik suda, Maletić, obratio se i okupljenim novinarima i izneo odluku da sudiju u ovom predmetu ipak promeni. Istakao je da to ne radi jer je sudija Jovanović negde pogrešila, nego da bi se smirila situacija i da Rudić ne bi imao dalje sumnje u rad suda.
-Problem je nastao pre 15-ak dana. Vlastimir Rudić je bio nezadovoljan odnosom sudije na raspravi prema njemu. Tražio je izuzeće sudije, međutim nisam prihvatio jer zakonski razlozi, koje je on naveo, nisu postojali. Kada je dobio odluku uradio je ovo što je uradio. Danas sam od njegovog zastupnika dobio nov zahtev za izuzeće sudije. Sudija Jovanović se saglasila, isključivo zato da bi se smirila situacija. Ona je radila po Zakonu, ali da bi se otklonila svaka sumnja u sud neki drugi sudija će dobiti ovaj slučaj, obrazložio je Maletić.

M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa