3. mart 2011.3. mar 2011.
POSLE OSAM MESECI PREDŠKOLSKA USTANOVA “SLAVA KOVIĆ“ U BOGATIĆU, PONOVO RADI

ŽAMOR maliŠana PROŽIMA TUGA

Rekonstrukcija starog obdaništa, još u potpunosti nije plaćena. Stotinak mališana u pet grupa useljeno, prošlog ponedeljka. Mrlju na slavlje povodom useljenja donela vest o po svemu sudeći samoubistvu bivše direktorice, dečje ustanove Gordane Vuković
Novi početak rada Predškolske ustanove “Slava Ković“ u Bogatiću, pomutila je vest o nasilnom oduzimanju svog života, Gordane Vuković, bivše direktorice ove ustanove i dugogodišnje vaspitačice. U kolektivu, koji broji 43 radnika, Gordanu pamte kao vrednog i talentovanog radnika. Njene koleginice ne žele da im se ime pominje u novinama ali kažu da su neprijatno iznenađene ovim činom, bez obzira na razloge, koje utvrđuju stručna lica. Gordana je ostavila i oproštajno pismo, a sebi je oduzela život (vešanjem) u jednoj od prostorija ustanove, gde je radila skoro tri decenije.
Osim muža iza sebe je ostavila i dvoje dece.
- Ne želim da ulazim u njene razloge za takav neprijatan čin. To će utvrditi nadležni. Ja samo mogu da kažem da treća faza radova na rekonstrukciji objekta obdaništa, nije plaćena, obdaništu, pa ni izvođaču radova, jer za to nije ispoštovana važeća pravna procedura. Napominjem, da je novo opštinsko rukovodstvo, platilo izvođaču radova u drugoj fazi, četiri miliona dinara, bez problema, jer je to i papirološki odrađeno valjano. Treba reći da ni gromobranska ni strujna instalacija, nisu u startu bile dobre, što je skupa odložilo useljenje i zahtevalo dosta strpljenja, dece i roditelja. Zakon se mora poštovati, a ovo samoubistvo je dodatno ostavilo mrlju na sve, kaže Slobodan Savić, predsednik opštine Bogatić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa