15. februar 2018.15. feb 2018.
KROZ IGRU DO NOVIH ZNANjA
U OSNOVNOJ ŠKOLI U KOCELjEVI ODRŽANA DRUGA MALA ZIMSKA ŠKOLA

KROZ IGRU DO NOVIH ZNANjA

Zahvaljujući “Maloj zimskoj školi” koceljevački osnovci su tokom proteklog raspusta imali priliku da slobodno vreme provedu na kvalitetan način, družeći se i učeći u okviru zanimljivih radionica. Tokom petodnevnog programa u OŠ “Mića Stanojlović”, uprkos zimskom raspustu, bilo je veoma živo.
Svakodnevno je na različitim aktivnostima koje su realizovali nastavnici i učitelji prisustvovalo i do 50 đaka od prvog do osmog razreda. Mnogi od njih su shvatili da matematika može da bude zabavna i da među različitim jezicima postoji veza. I dok su jedni otkrili talenat za crtanje i slikanje drugi su, pak, uvideli da su obdareni za muziku.
Tokom ovih radionica učenicima je bilo omogućeno da na drugačiji način prošire svoja znanja iz umetnosti, matematike i drugih prirodnih nauka, iz poznavanja jezika...
–Pokušali smo da organizujemo druženje i zabavu, te da kroz igru podstaknemo sklonosti i interesovanja dece da što kvalitetnije provedu slobodno vreme, da kroz interaktivni pristup dođu do novih saznanja. Učenici su na radionicama imali priliku da pitaju sve što ih zanima, da diskutuju, razmenjuju mišljenja, daju predloge. Rad je organizovan za sve učenike od prvog do osmog razreda, a u zavisnosti od njihovog interesovanja održavanje pojedinih radionica će se nastaviti i tokom drugog polugodišta - izjavila je školski pedagog Vesna Jevtić Ranković koja je svakodnevno koordinirala rad “Male zimske škole”.
Najveće interesovanje učenika bilo je za radionicu “U zdravom telu zdrav duh”.
Nakon iscrpnog izlaganja velikog broja nastavnika učenici su se takmičili u okviru kviza znanja posvećenom zanimljivostima iz opšte geografije.
–Petnaest učenika je na svojim kompjuterima u kabinetu informatike odgovaralo na 20 pitanja, a među učenicima viših razreda najveće znanje su pokazali Nemanja Popović, Anđela Terzić i Milica Marić - kaže nastavnica geografije Nevena Nikolić kojoj je u realizaciji kviza pomogao nastavnik informatike Vladimir Belenzada.
Među đacima koji su prisustvovali “Maloj zimskoj školi” bio je i Aleksa Bošković. Ovom učeniku petog razreda nije bilo teško da tokom raspusta gotovo svakodnevno odlazi u školu, da se druži sa vršnjacima i nauči nešto novo.
–Volim i matematiku i jezike, ali najviše mi se dopala ova radionica jer sam učestvovao u kvizu i takmičio se sa svojim školskim drugarima - kaže Aleksa.
Održavanje radionica i ove godine podržao je koceljevački Crveni krst kroz izlaganja o prvoj pomoći, izviđačima i promociji humanih vrednosti, koja su realizovali volonteri ove organizacije.

V. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa