15. februar 2018.15. feb 2018.
Čitanje hrani mozak
LAZINO ZIMSKO SVEZNALIŠTE

Čitanje hrani mozak

Osnovna škola “ Laza K. Lazarević “ u periodu od 5. do 8. februara je organizovala kamp “Lazino zimsko sveznalište”. Radionice su predviđene za uzrast od prvog do sedmog razreda. Učenici su imali priliku da prisustvuju radionicama iz biologije, geografije, engleskog, srpskog jezika i književnosti. Pokazali su svoja znanja kroz kviz u kojem su učestvovali učenici starijih razreda.
Biblioteka šabačka je ove godine otvorila vrata za učenike od petog do sedmog razreda. Organizovana je radionica pod nazivom “Tvrđava od knjiga”.
- „Lazino zimsko sveznalište” traje već tri godine. Ovo je prva godina kada su oni želeli da izađu iz svoje škole i da deca koja su učesnici njihovog kampa upoznaju neku drugu ustanovu. Nama je veliko zadovoljstvo što su odabrali baš Biblioteku šabačku.
Za to je zaslužna i profesorka koja je vodila jednu od radionica, Jelena Jovanović sa kojom smo se mi dogovorili kako možemo knjigu učiniti što bližom deci. Deca uzrasta od 5. do 7. razreda dolaze prvenstveno da uzimu lektiru, preko raspusta deca dolaze oni daju sebi oduška i čitaju knjige po njihovom ukusu. Tada se uglavnom opredele za avanture - rekla nam je Aleksandra Erdevički Tomić iz Biblioteke šabačke.
-U okviru naših predavanja deca su mogla da slušaju o knjizi, o jeziku i da se upoznaju sa važnosti čitanja i da se na praktičnim primerima uvere da je to zaista tako i da je čitanje zdravo, korisno i važno za njih. Samim tim dolaskom u biblioteku oni će se bliže upoznati sa sadržajem i sa fondom. Oni koji nisu imali prilike da dolaze u Biblioteku shvatiće da su do sada grešili, poručila nam je nastavnica srpskog jezika i književnosti Jelena Jovanović.
- Volim da čitam zato što mislim da se u knjigama otvara novi svet i zato što mislim da su knjige lepe i da su one naši dobri drugari. U knjigama uvek pobedi dobro nad zlim i knjige me čine pozitivnijom i meni kažu da sam na taj način pametnija i da hranim mozak i zbog toga volim da čitam, objasnila nam je učenica Mina Ivanović.

B.R.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa