15. februar 2018.15. feb 2018.
VODI ME OSEĆAJ
TANjA PODNAR ZA “GLAS PODRINjA”

VODI ME OSEĆAJ

Svaki težak zadatak treba posmatrati kao izazov, svaku utakmicu kao posebnu celinu i samo tako se stiže do uspeha. Nema pritiska, ali je tu apsolutna podrška uprave, verujem u uspeh, ističe za “Glas Podrinja” novi strateg Medicinara
Decembar i januar behu vrlo turbulentni za “Medicinar”. Neprijatno iznenađenje koje je priredio prethodni šef stručnog štaba, uz povrede, pretile su da poremete branioca titule, ali se zadatka da tim zadrži na šampionskom putu hrabro prihvatila nekadašnja rukometašica kluba Tanja Podnar. Trenerski debitant optimistično gleda na budućnost.
Nije lako za debitanta da preuzme ekipu sa šampionskim ambicijama. Šta je presudilo u ovom slučaju?
- Od zavšetka igračke karijere privlači me trenerski posao, volim rukomet i želim da mu se posvetim i na taj način. Kao pomoćnik sam upoznala ekipu, videla potencijale sa kojima raspolažemo, tim je na dobrom putu i uprava mi je ponudila mesto prvog trenera. Svi u klubu su pružili podršku, stali uz mene na svaki način, oslobodili me pritiska. U životu se često vodim osećajem, osetila sam da se razumemo, osetila sam da i ekipa, uz sve poteškoće, ima kvalitet i dogovor je postignut.
Koliko su neke promene uticale na ambicije ekipe u ostatku sezone?
- Naše ambicije letos su bile dupla kruna. Uprava mi nije postavila teret trofeja, ali ja sebi jesam i želim da od ekipe izvučem maksimum, da sačuvam veru kod igračica da su najbolje i ako u tome uspem, nema razloga da ne težimo najvišim ciljevima. Naravno, potrebna je i sreća, nekada više, nekada manje, ali na nju ne možemo uticati, već se potruditi da nam bude saveznik.
Na tom putu pokušaće da “Medicinar” zaustave: “Naisa”, “Kikinda”, “Bekament”...
- Dodala bih tu i “Jagodinu” koja se dobro pojačala i želi u doigravanje. Biće težak zadatak, gostujemo u Nišu i Jagodini, dočekujemo Kikindu i Aranđelovac. Deluju kao ključne utakmice pomenute, no svaka je važna jer svaka vredi dva boda. Trenerski posao je stresan, ali ja rukomet volim, želim napredak i radujem se svakoj utakmici. Svaki protivnik je priča za sebe kome pristupam analitički, svaka je poseban izazov, zagonetka koju želim da rešim, a rešenje vodi ka pobedi, straha ne sme da bude.
Koliko će biti promena u konceptu igre?
- Koncept i taktika zavise od karakteristika igrača sa kojima raspolažete. Pretrpeli smo promene, pre svega u bekovskoj liniji, ima ih i na krilu, te izmena mora biti. Želim da igramo brzo, efektno i da tako nagradimo naše navijače, najvernije u državi, za svu podršku, naravno, uz pobede.
U Upravi naglašavaju kako je cilj afirmacija mladih igračica?
- Apsolutno je to jedan od zadataka. U Kostolcu su pokazale koliko mogu. Imamo dobru školu, stručnjake koji rade sa njima, moj pomoćnik Dejan Šobić je deo trenerskog kadra i poznaje jako dobro mogućnosti svih mlađih igračica. Najbolji, najefikasniji način da klub traje je oslanjanje na sopstvenu školu, a zadatak trenera je da pružanjem šanse izdancima škole motiviše druge, mlađe da se uključe u rad, da kroz kvantitet dobijemo i kvalitet.
Hoće li biti još promena u igračkom kadru?
- Ivana Prijović neće biti na raspolaganju do kraja sezone, situacija sa Marijom Lojpur je nedefinisana, no ne trenira i mislim da ni na nju više ne računamo. Situacija oko Tomković i Kačarević je poznata. Na drugoj strani mnogo će nam značiti iskustvo i znanje Suzane Ćubele, kvalitet Stamenić, povratak Stanisavljević u klub, a očekujem još jedno ili dva pojačanja, u rukovodstvu rade na tome.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa