15. februar 2018.15. feb 2018.
foto: Svi mi koji volimo FK Mačva Šabac (fb strana)

foto: Svi mi koji volimo FK Mačva Šabac (fb strana)

MAČVINO PROLEĆE POČINjE U BEOGRADU

USPON NA BRDO

Došlo je vreme za nastavak Super lige, Mačva gostuje Čukaričkom. Gosti u gotovo identičnom sastavu koji je završio 2017. godinu, domaći uz nekoliko pojačanja. “Čukarički” favorit
Ranije nego prethodnih godina i decenija fudbaleri “Mačve” se vraćaju prvenstvenim izazovima, ali igranje u eliti i to podrazumeva. Više kola nego u drugim ligama, teži protivnici, prvi počinju, poslednji završavaju, klub koji to ne može da izdrži sam sebe postavlja ispod crte opstanka. Ambicija šabačkog kluba je da na kraju bude iznad nje, kao što je trenutno.
Ka crti gleda i beogradski “Čukarički”, ali “brđanima” nije u mislima opstanak, već ona, najpre, plej of crta, a potom i granica na tabeli koja znači plasman u neko od evropskih takmičenja. Obe ekipe su, može se reći, na dobrom putu sačekale februar.
U odnosu na prethodnu godinu jedino je izvesna promena na poziciji levog beka u ekipi trenera Aničića. Protić i jedna od njegovih alternativa na tom mestu Rajović napustili su klub, a kao zamena stigao je Nemanja Tošić (FK “Sinđelić”). Mačvu su napustili i Jordan Jovanović, odnosno Gjorgijevski, ali oni nisu ni bili u prvom planu tokom jeseni. Na drugoj strani, u ekipi Nenada Lalatovića bilo je više promena. Konkurenciju u ekipi su pojačali: Luka Stojanović, Petar Milić, Zoran Rendulić i Miladin Stevanović, dok su “čuku” napustili: Petar Mićin, Dušan Lagator i Saša Jovanović.
Novi igrači tek treba da se dokažu, dok će odbrani Mačve, ako je suditi po dosadašnjem toku sezone, najviše pretiti: Kajević, Bogosavac, Ovsu i Fofana, a stabilnost ekipi daje stabilna sredina predvođena iskusnim Nikolom Drinčićem.
Obe ekipe su igrale prilično dobro u test utakmicama u Ohridu, odnosno na Kipru. U prvom delu sezone, “Čukarički” je rutinski pobedio u Šapcu 2:0.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa